Αιφνιδιαστική παρέμβαση, από αυτές που συνηθίζει να κάνει, πραγματοποίησε o Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής στα Τρίκαλα.

 Ο πρωθυπουργός βρισκόταν στη Λάρισα, καθώς περιοδεύει στη Θεσσαλία, και παρενέβη στον αέρα της ραδιοφωνικής εκπομπής, ξαφνιάζοντας τους δύο δημοσιογράφους.

 «Γνωστή φωνή αυτή, καλημέρα. Ο πρωθυπουργός είστε;», του είπαν οι δύο δημοσιογράφοι.

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε στη συνέχεια μια… διαφορετική συνέντευξη, όπου, εκτός από τις εκλογές, για τις οποίες είπε πως θα γίνουν την άνοιξη χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες, απάντησε και στο πώς κρατιέται σε φόρμα.

 Ακολουθεί ο χαρακτηριστικός διάλογος των δημοσιογράφων του Ράδιο Ζυγός Τρικάλων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

 Δημοσιογράφος: Λοιπόν, πιστεύω σ' εσάς, στην προσωπικότητά σας, σαν πρωθυπουργό κ.λπ. Θέλω να σας κάνω μια προσωπική ερώτηση. Είστε αδύνατος από κράση ή δεν τρώτε, δεν προλαβαίνετε να φάτε;

 Κυριάκος Μητσοτάκης: Προσπαθώ να διατηρούμαι, μου αρέσει πολύ το καλό φαγητό. Αλλά πρέπει να είμαι συγκρατημένος.

 Δημοσιογράφος: Είστε και αθλητικός τύπος.

 Δημοσιογράφος: Είναι και αθλητικός τύπος, όμως.

 Κυριάκος Μητσοτάκης: Όποτε μπορώ, προσπαθώ και να αθλούμαι. Αλλά χρειάζεται, ξέρετε -και το ξέρουμε όλοι-, ότι για να κρατήσει κανείς το βάρος του από μια ηλικία και πέρα χρειάζεται πειθαρχία.

 Δημοσιογράφος: Σωστά, σωστά.

 Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Στη συνέχεια η συζήτηση πήγε στο ποδόσφαιρο και, ειδικότερα, στο ντέρμπι των «αιωνίων» το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου.

 Δημοσιογράφος: Και επειδή έπεσε αθλητική ερώτηση, ας κάνουμε και μια ερώτηση επειδή είμαστε, η εκπομπή είναι λίγο ανάλαφρη. Ερώτηση: αύριο πώς το βλέπετε το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός; Θα το δείτε κατ' αρχάς ή δεν προλαβαίνετε;

 Κυριάκος Μητσοτάκης: Ελπίζω να το δω, ελπίζω να έχω τελειώσει την περιοδεία μου. Θα είμαι στα Γρεβενά αύριο, αλλά φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή το απόγευμα θα έχουμε τελειώσει. Οπότε και εγώ ως ποδοσφαιρόφιλος θα φροντίσω να απολαύσω τον αγώνα. Δεν έχω κρύψει τις προτιμήσεις μου ως προς την ομάδα την οποία υποστηρίζω.

 Δημοσιογράφος: Είστε Ολυμπιακός, έτσι δεν είναι; Είστε Ολυμπιακός.

 Κυριάκος Μητσοτάκης: Είμαι Ολυμπιακός, αλλά πάνω απ' όλα αυτό το οποίο θέλω να τονίσω είναι ότι φέτος έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αυτό είναι καλό. Είναι καλό για το ποδόσφαιρο συνολικά.

 Δημοσιογράφος: Αυτό είναι δεδομένο, ναι.

 Κυριάκος Μητσοτάκης: Έχουν γίνει βήματα και στην εξυγίανση του ποδοσφαίρου σημαντικά, νομίζω και στην ποιότητα και στη διαιτησία και μπορούν να γίνουν και με το VAR. Τα πράγματα σίγουρα είναι καλύτερα τώρα απ' ό,τι ήταν πριν από κάποια χρόνια. Και βέβαια έχουμε και άλλα βήματα να κάνουμε προκειμένου να αναβαθμίσουμε το ποδοσφαιρικό μας προϊόν.

 Δημοσιογράφος: Οπότε θα το δείτε το ματς με φιλο-ολυμπιακά αισθήματα, αλλά εντάξει, ας νικήσει και ο καλύτερος.

 Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα το δω πρώτα απ’ όλα ως φίλος του ποδοσφαίρου.