«Θεωρώ ότι τον επόμενο μήνα θα μπουν τα πραγματικά διλήμματα των εκλογών, το πραγματικό διακύβευμα που, κατά τη γνώμη μου, είναι ποιος είναι πιο αξιόπιστος και πιο ικανός να υλοποιήσει αυτά που θα υποσχεθεί», ανέφερε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Κυρανάκης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Ειδικότερα, ο κ. Κώστας Κυρανάκης, μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 Fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα και με αφορμή την εξαγγελία της ημερομηνίας των εκλογών ανέφερε:

«Θεωρώ ότι τον επόμενο μήνα θα μπουν τα πραγματικά διλήμματα των εκλογών, το πραγματικό διακύβευμα που, κατά τη γνώμη μου, είναι ποιος είναι πιο αξιόπιστος και πιο ικανός να υλοποιήσει αυτά που θα υποσχεθεί. Έχουμε τη συγκυρία για πρώτη φορά ύστερα από πάρα πολλά χρόνια στη χώρα μας να συγκρίνουμε έναν ενεργεία πρωθυπουργό και έναν πρώην πρωθυπουργό με τετελεσμένα και πεπραγμένα που τα θυμάται ο ελληνικός λαός, άρα μπορεί να συγκρίνει και άρα να ξέρει αυτά που θα του υποσχεθεί ο καθένας. Πρώτον αν όντως βοηθούν και μπορούν να αλλάξουν τη ζωή του προς το καλύτερο και δεύτερον αν είναι όντως ικανός να τα υλοποιήσει. Αυτά θεωρώ ότι πρέπει να συζητήσουμε τον επόμενο μήνα.

Εμείς δεν πιστεύουμε στην απλή αναλογική, πιστεύουμε στις σταθερές κυβερνήσεις και πιστεύουμε στο σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής γι' αυτό μετά το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης όποιο κι αν είναι αυτό θα επιδιώξουμε να πετύχουμε την αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές».

 Κατηγορίες ΣΥΡΙΖΑ περί αποστασίας

 Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ περί αποστασίας, ο κ. Κυρανάκης ανέφερε: «Πριν μας κατηγορήσει ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να θυμηθεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν το έχει κάνει ο ίδιος όταν για να διατηρήσει τη δεδηλωμένη του το 2018 πήρε βουλευτές από τους ΑΝΕΛ και αντάλλαξε την ψήφο τους για τη δεδηλωμένη με θέση υπουργού, υφυπουργού ή υποψήφιου ευρωβουλευτή».

 Το πρόσωπο του πρωθυπουργού

 Ερωτηθείς αν είναι κόκκινη γραμμή το πρόσωπο του πρωθυπουργού για τη Ν.Δ., απάντησε: «Εγώ δεν το θέτω ως κόκκινη γραμμή, εμείς πιστεύουμε στον πρωθυπουργό, στηρίζουμε τον πρωθυπουργό. Θεωρούμε ότι αξίζει να έχει άλλη μία ευκαιρία σε μια τετραετία που ελπίζουμε να μην έχουμε διεθνείς κρίσεις, πολέμους, πανδημίες και λοιπά για να μπορεί να υλοποιήσει και να υλοποιήσουμε όλοι μαζί αυτά που πιστεύουμε στη χώρα μας. Εμείς θέλουμε τον Κυρ. Μητσοτάκη πρωθυπουργό».

ΔΗΜ: Άρα δεν πρόκειται να ψηφίσετε άλλον πέραν του κ. Μητσοτάκη για πρωθυπουργό στη Βουλή.

Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Προφανώς και όχι. Ο κ. Ανδρουλάκης απ’ ό,τι φαίνεται έχει καταθέσει ήδη τα όπλα, δηλαδή εγώ δεν έχω ξαναδεί πολιτικό αρχηγό τον οποίο πριν από τις εκλογές να λέει πως παραδέχομαι ότι δεν κάνω για πρωθυπουργός, άρα θα φέρω κάποιον άλλο να προτείνω για πρωθυπουργό. Όταν τον αποφασίσει και τον σκεφτεί μπορεί να τον ορίσει και αρχηγό του δικού του κόμματος μήπως και πείσει περισσότερους πολίτες ότι αξίζει για πρωθυπουργός, γιατί ο κ. Ανδρουλάκης έχει καταθέσει τα όπλα.

Εμείς δεν θέλουμε απλά τον Κυρ. Μητσοτάκη πρωθυπουργό επειδή είναι αρχηγός της Ν.Δ., τον θέλουμε γιατί πραγματικά πιστεύουμε ότι είναι ένας άνθρωπος μεταρρυθμιστής, ότι έχει όρεξη για αλλαγές και ότι είναι ικανός να τις φέρει εις πέρας». 

 Υποψηφιότητα Κώστα Αχ. Καραμανλή

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα πρέπει να θέσει υποψηφιότητα ο κ. Καραμανλής, ο κ. Κυρανάκης απάντησε: «Θεωρώ ότι αυτή η συζήτηση άνοιξε σε εντελώς άκαιρο σημείο. Θεωρώ ότι την ώρα που ακόμα δεν είχαν ταυτοποιηθεί καν τα θύματα, το να εκμεταλλευτείς την οργή του κόσμου για να στοχοποιηθεί ένας συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν μια άκαιρη συζήτηση. Εγώ είδα έναν υπουργό ο οποίος για όλους τους υφισταμένους του, για τον υφυπουργό, για τον γενικό γραμματέα Μεταφορών, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, τον διευθυντή τμηματάρχη, τον επόπτη σταθμάρχη, τον έμπειρο σταθμάρχη και τον ίδιο τον μοιραίο σταθμάρχη, ο οποίος έκανε το λάθος, πήρε για όλους αυτούς την ευθύνη και παραιτήθηκε. Δεν το έχει κάνει άλλος. Λέω λοιπόν ότι την απόφαση αν θα είναι βουλευτής ή όχι ο κ. Καραμανλής την παίρνει ένας και μόνο, ο λαός των Σερρών».

Για το περιστατικό με την κ. Τζάκρη, ο κ. Κυρανάκης σημείωσε: Τι σημαίνει «εσείς το ξεκινήσατε», αυτή είναι μια παιδική συζήτηση. Είναι μια εκπομπή μιας ώρας της οποίας ένα ικανό απόσπασμα για να βγάλει συμπέρασμα ο κόσμος έχω αναρτήσει και στο δικό μου κανάλι στο YouTube, μπορεί κάποιος να το δει και να βγάλει τα συμπεράσματά του. Μπορούμε να διαφωνούμε σε πολλά με την αντιπολίτευση και γενικώς με όλα τα κόμματα δεν μπορούμε να διαφωνούμε σε αντικειμενικούς αριθμούς. Όταν επιμένεις και λες ότι μια αύξηση του βασικού μισθού από τα €650 στα €780 δεν είναι 20% όπως λέει η ΝΔ, αλλά είναι 7%, όπως λέει η κ. Τζάκρη, αυτό ξεπερνάει τα όρια. Αν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε αν είναι έξω μέρα ή νύχτα, αν η ώρα είναι 7 ή 8, αν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στα βασικά, δεν μπορεί να διεξαχθεί δημόσιος διάλογος.