Με διάγγελμά του, αναμένεται να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 6 το απόγευμα, μετά την τραγωδία στα Τέμπη με τους δεκάδες νεκρούς.

Ο πρωθυπουργός επέστρεψε στην Αθήνα με ελικόπτερο λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, καθώς είχε μεταβεί στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη αλλά και στο νοσοκομείο Λάρισας. Η δήλωση θα γίνει από το Mέγαρο Μαξίμου, on camera.

Σημειώνεται ότι οι νεκροί, μέχρι στιγμής, έχουν φτάσει τους 36 ωστόσο εκφράζονται έντονοι φόβοι ότι θα αυξηθούν, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται στα συντρίμμια των βαγονιών που έχουν μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδηρικών.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ο πρωθυπουργός

Στο σημείο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη βρέθηκε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αμέσως μετά από την επίσκεψή του στον τόπο της τραγωδίας, ο πρωθυπουργός μετέβη στη Λάρισα και συμμετείχε σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και φορείς στο κτίριο της Περιφέρειας.



Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα onlarissa.gr, αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

1_3
2_4
3_4

Φωτογραφίες: onlarissa.gr

«Μιλάμε για μία ανείπωτη τραγωδία»

Σε δηλώσεις του από το σημείο όπου σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «ανείπωτη τραγωδία».

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό που βιώνουμε σήμερα ως χώρα. Μιλάμε για μία ανείπωτη τραγωδία. Η σκέψη μας σήμερα είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα με τους συγγενείς των θυμάτων. Υποχρέωσή μας είναι να περιθάλψουμε τους τραυματίες και από εκεί και πέρα να ταυτοποιήσουμε τις σορούς», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Από εκεί και πέρα, ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ: θα μάθουμε τα αίτια αυτής της τραγωδίας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο», επισήμα ο ίδιος.