Ανακοίνωση με την οποία οι ΗΠΑ στέκονται δίπλα στη φίλη τους, Ελλάδα, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα με τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης, 28 Φεβρουαρίου, εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

«Ενόσω βλέπουμε τον αριθμό των νεκρών να ανεβαίνει, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους ανθρώπους της Ελλάδας για τις τραγικές απώλειες ανθρώπινων ζώων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας στα Τέμπη. Έως αυτήν την στιγμή έχουν αναφερθεί 36 νεκροί (σημ. 44 αναφέρονταν το βράδυ της Τετάρτης) και 85 τραυματίες, καθιστώντας το ως το πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ιστορία της Ελλάδας.

Στέλνουμε τα εγκάρδια συλλυπητήριά μας στις οικογένειες αυτών που χάθηκαν και τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Αυτό ήταν το μήνυμα του Υπουργού Εξωτερικών στον Έλληνα ομόλογο του, όταν μίλησαν στο τηλέφωνο. Οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό της φίλης μας, Ελλάδας, και χαιρετίζουν το κουράγιο των διασωστών, που εργάζονται άοκνα για να σώσουν τις ζωές των τραυματιών» αναφέρει ο Νεντ Πράις.