Με σεβασμό στους νεκρούς θα λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα επόμενα εικοσιτετράωρα σε ότι αφορά την απόδοση των ευθυνών της πολύνεκρης τραγωδίας.

Από την ερχόμενη εβδομάδα ωστόσο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα αναδείξουν τις ευθύνες και τα λάθη που έγιναν και τα οποία στοίχησαν την ζωή σε δεκάδες συμπολίτες μας.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα σχολιάζοντας μάλιστα τα χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού ανέφεραν ότι «αυτές τις στιγμές πένθους και οδύνης δεν θα μπούμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε τη δήλωση του Πρωθυπουργού, που σπεύδει να προδικάσει ότι η τραγωδία οφείλεται κυρίως σε ανθρώπινο λάθος. Ο σεβασμός στα θύματα προϋποθέτει σεβασμό στην αλήθεια. Όλα θα ειπωθούν στη σωστή ώρα.»

Ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος χθες βρέθηκε στην Λάρισα τόνισε ότι τώρα είναι ώρα θλίψεις και πένθους και όχι ώρα για να αποδοθούν οι ευθύνες..

Στην Κουμουνδούρου ωστόσο δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις καταγγελίες που έχουν κάνει οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο πριν από τρεις εβδομάδες,- στις 7 Φλεβάρη σε μία ανακοίνωση τους.

Εκεί οι εργαζόμενοι είχαν εγκαλέσει τους αρμοδίους να λάβουν άμεσα μέτρα για την ασφάλεια εργαζομένων και επιβατών, η οποία δυστυχώς δεν εισακούστηκε. «Όσο δεν παίρνονται μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους και την ασφαλή λειτουργία και κυκλοφορία των τρένων, τα ατυχήματα δεν έχουν τελειωμό», αναφέρουν στις 07-02-2023, υπενθυμίζοντας τα δύο πρόσφατα ατυχήματα που «προστέθηκαν στο μακρύ κατάλογο με τις Αμαξοστοιχίες 51 και 61 αντίστοιχα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο το συνάδελφο Μηχανοδηγό αλλά και τους επιβάτες είχαν αναφέρει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ακόμα ότι δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται, για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις».

Είχαν καταγγείλει ακόμα ότι υπάρχει αλληλομεταφορά των ευθυνών μεταξύ του ΟΣΕ και της Hellenic Train. «Aλληλο – μεταφέρουν τις ευθύνες τους, αλλά κανείς στο τέλος δεν φταίει… Φταίνε τα φαινόμενα που είναι έντονα και πλημμυρίζει η γραμμή, φταίνε οι φωτιές που άφησαν καμένους κορμούς, φταίει το χιόνι, φταίνε οι άλλοι, φταίμε λίγο και εμείς φταίει και ο Χατζηπετρής…!!!»