Την πολιτική ευθύνη την απονέμει ο λαός, ο Κώστας Καραμανλής ανέλαβε την πολιτική ευθύνη αμέσως για την τραγωδία στα Τέμπη και έδειξε ένα ήθος, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τον Σωτήρη Ξενάκη και τον Βασίλη Σκουρή, ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Καιρίδης.

Ανέφερε πως θα έχει ενδιαφέρον να μιλήσει ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας, επισήμανε πως υπάρχει κλονισμός.


Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Καιρίδη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Δημήτρης Καιρίδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα πρέπει ο κ. Καραμανλής να θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές
Δ.ΚΑΙΡΙΔΗΣ: Θεωρώ ότι την πολιτική ευθύνη την απονέμει ο λαός, οι ψηφοφόροι. Ο κ. Καραμανλής, με μεγάλη παρρησία, όπως δεν έγινε ποτέ στο παρελθόν, ανέλαβε την πολιτική ευθύνη αμέσως και έδειξε ένα ήθος στο ζήτημα αυτό από εκεί και πέρα ο κόσμος είναι που αποφασίζει και όχι τηλεδικαστήρια.

Δ.ΚΑΙΡΙΔΗΣ: Καταλαβαίνω την ανάγκη της αντιπολίτευσης να επαναφέρει αυτό το θέμα την ώρα που έχει έναν ποινικά καταδικασμένο στα ψηφοδέλτιά της, τον κ. Παππά, αλλά από εκεί και πέρα σας λεω την άποψή μου ότι ο λαός είναι αυτός που αποφασίζει και εν τέλει αποφάσισε και για τον κ. Ρουσόπουλο το 2019.

Δ.ΚΑΙΡΙΔΗΣ: Με ενοχλεί πάρα πολύ και η ανθρωποφαγία και η στοχοποίηση ενός ανθρώπου. Εδώ υπάρχουν ευθύνες διότι αρεσκόμαστε ως μιντιακό σύστημα να πηγαίνουμε κατευθείαν στον υπουργό και τον Πρωθυπουργό. Κανείς δεν καλύπτει κανέναν οι ευθύνες όλων αλλά υπάρχουν οι υπηρεσιακοί ξεκινώντας από το τι έγινε στο σταθμαρχείο, τι έγινε πάνω από τα σταθμαρχείο, τι έγινε στη διοίκηση. Πουλάει περισσότερο να συζητάμε για τον υπουργό και για τον πρωθυπουργό απ ότι για έναν απλό υπάλληλο.

Δ.ΚΑΙΡΙΔΗΣ: Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε τον κ. Σπίρτζη. Είναι εδώ και δέκα μέρες μια αφωνία περίεργη του ανθρώπου που χειρίστηκε τα θέματα αυτά.

ΔΗΜ: Μόνο τον κ. Σπίρτζη, γιατί για παράδειγμα ο πρωθυπουργός λέει να διερευνηθούν οι ευθύνες από το 2020. Δηλαδή θα ακούσουμε κι τον κ. Χρυσοχοϊδη που υπέγραψε τη σύμβαση; Αφορά και τις κυβερνήσεις του Σημίτη, αφορά και τον Καραμανλή;

Δ.ΚΑΙΡΙΔΗΣ: Εγώ δεν θέλω να κάνω διάχυση ούτε θέλω να πάω στον Χαρίλαο Τρικούπη, όμως η συγκεκριμένη σύμβαση, που ξεκινάει από το 2014 και έπρεπε να τελειώσει το 2016, είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο. Ο κ. Σπίρτζης δεν είναι κάτι παλιό, δεν είναι κάτι το οποίο κυβέρνησε πριν από 20 ή 30 χρόνια και έχει και ένα ενδιαφέρον πολιτικό, και για αυτό το τοποθετώ χωρίς καμία προσπάθεια να φύγω από το κύριο επίδικο να τοποθετηθεί γιατί τοποθετούνται όλοι οι άλλοι από το ΣΥΡΙΖΑ πλην του ανθρώπου που χειρίστηκε αυτά τα θέματα και αυτό είναι περίεργο.

Αναφορικά με την κριτική του κ. Τσίπρα για τον χειρισμό του κ. Ντογιάκου
Δ.ΚΑΙΡΙΔΗΣ: Ο κ. Τσίπρας κατ’ επανάληψη πήγε στον Άρειο Πάγο ήταν παρέμβαση;

ΔΗΜ: Κατά τη γνώμη μου ναι, χρειάζεται να μην πηγαίνουν να καταθέτουν στον Άρειο Πάγο μηνύσεις μπορεί να τις κάνουν και αλλού εκείνο που δεν συνηθίζεται είναι να στέλνονται επιστολές του πρωθυπουργού στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το πώς θα κάνει τη δουλειά του και δεν συνηθίζεται να μην αντιδρά ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Δ.ΚΑΙΡΙΔΗΣ: Δεν έχετε δίκιο. Το ότι η εκτελεστική εξουσία έχει ενδιαφέρον, όπως είναι φυσιολογικό και επόμενο, και από τον χειρισμό και της εκτελεστικής εξουσίας εξαρτώνται πολλά, διότι εχουμε και διοικητικά θέματα, υπηρεσιακά θέματα, πολιτικά θέματα τα οποία πρέπει να κινηθούν ταυτόχρονα με τη δικαστική διερεύνηση. Το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού αντί να επαινείται γιατί την πολύ γρήγορη και σε ανώτατο επίπεδο απονομή της Δικαιοσύνης, η απόφαση προφανώς είναι του κ.Ντογιάκου και της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης... Ο πρωθυπουργός τα είπε αυτά προφορικά, τα είπε στο υπουργικό συμβούλιο, το ότι τα έγραψε σε μια επιστολή και την απέστειλε στον κ.Ντογιάκο δεν νομίζω ότι αυτό είναι το μείζον. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να επιταχυνθεί, πρέπει να γίνει στο ανώτατο επίπεδο, πρέπει να γίνει σε βάθος διερεύνηση. Ο κ.Ντογιάκος είναι ένας πάρα πολύ έμπειρος και άξιος δικαστικός και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλα αυτά θα προχωρήσουν.

Ερωτηθείς αν εξακολουθούν να βλέπουν το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας μετά την τελευταία δημοσκόπηση
Δ.ΚΑΙΡΙΔΗΣ: Υπάρχει ένας κλονισμός, δεν υπάρχει αμφιβολία, από τον οποίο δεν επωφελείται ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά υπάρχει μια ενίσχυση των άκρων των αντισυστημικών και αυτό επηρεάζει αρνητικά το όλο κλίμα. Έχουμε μια διασπορά προς τα άκρα, προς τα αντισυστημικά και το μήνυμα που παίρνουν οι αγορές ήδη είναι αρνητικό. Βλέπετε ότι το ελληνικό ομόλογο ανεβαίνει, το ελληνικό χρηματιστήριο πέφτει, βλέπετε τους επενδυτές οι οποίοι αναμένανε με μεγάλο ενθουσιασμό την άνετη επικράτηση της ΝΔ να κουμπώνονται και αυτό είναι ένα ζήτημα.