Για την τραγωδία στα Τέμπη μίλησε, μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος και βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή, στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

«Με τον πιο ειλικρινή τρόπο, ο Πρωθυπουργός τοποθετήθηκε, ανέλαβε αντικειμενική πολιτική ευθύνη για πράξεις και παραλείψεις, οι οποίες δεν είχαν να κάνουν μόνο τη διακυβέρνηση της ΝΔ, είχαν να κάνουν με τις διαχρονικές κυβερνήσεις και διοικήσεις αυτής της χώρας και η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης και η συγγνώμη είναι ουσιαστική, γιατί, όπως είπε ο Πρωθυπουργός, μετουσιώνεται σε δράση και σε μια μάχη ενάντια σε ένα προβληματικό κράτος, σε κάποιες συστημικές αδράνειες που δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι δυστυχώς συνεχίζουν και υπάρχουν, πολλές φορές μικροπολιτικά τερτίπια. Ένα σκοτεινό κράτος αναχρονισμού είπε ο Πρωθυπουργός», είπε αρχικά.

Ερωτηθείσα αν θα έπρεπε να έχουν αντιληφθεί νωρίτερα τις παθογένειες στο θέμα των ΜΜΜ, η κ. Αραμπατζή σημείωσε: «Πρώτος ο Πρωθυπουργός είπε στο υπουργικό συμβούλιο ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατό, προκειμένου να ολοκληρωθεί το σύστημα της καθολικής τηλεδιοίκησης, φτάσαμε μέχρι το 75% και να το φτάσω στο 100%.

Ο Πρωθυπουργός δεν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, στεκόμενος τέσσερα χρόνια απαθής.

Αυτή η κυβέρνηση επέδειξε και έργο και μέτρα και διαχείριση πολύ σοβαρών κρίσεων, πρωτόγνωρων κρίσεων, τις οποίες τις αντιμετώπισε με επάρκεια, επειδή δούλεψε, επειδή έδρασε και δε στέκεται απαθής να λέει «δεν τα έκανα, δώστε τώρα την ευκαιρία να τα κάνω». Προφανώς, πάντοτε, και το δυστύχημα των Τεμπών το κατέδειξε αυτό με τον πιο οδυνηρό τρόπο, υπάρχουν πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης και μια μάχη για να γινόμαστε καλύτεροι».

Αναφορικά με τις συγκεντρώσεις έξω από το γραφείο του κ. Καραμανλή στις Σέρρες, επισήμανε: «Ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα και οι πολίτες έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν και να εκφράζουν την οργή τους και την αγανάκτηση τους. Σε σχέση με τις συγκεκριμένες συγκεντρώσεις, προφανώς πάντοτε και δυστυχώς, υπάρχει μια υφέρπουσα διάθεση πολιτικής καπηλείας αυτών των συγκεντρώσεων.

Ο απλός κόσμος, όμως, έχει αντανακλαστικά να καταλαβαίνει ποιοι είναι οι πολιτικοί πάτρωνες που θέλουν να καπηλευτούν πολιτικά μια γνήσια διαμαρτυρία. Γιατί εγώ όλες αυτές τις συγκεντρώσεις που έγιναν θα δω από το θετικό μέρος της υπόθεσης ότι ήταν μια γνήσια διαμαρτυρία των πολιτών.

Από εκεί και πέρα, όμως, να γίνονται ασχήμιες, και θα αναφερθώ τις θρασύδειλες και τραμπουκικές επιθέσεις, οι οποίες έγινε τόσο στο σπίτι όσο και στο πολιτικό γραφείο του κ. Καραμανλή είναι απερίφραστα καταδικαστέες, είναι απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές και νομίζω ότι σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος οφείλει να τις καταδικάσει. Άλλωστε, ο κ. Καραμανλής ανέτρεψε με τη στάση του την πεπατημένη, δεν έχουμε συνηθίσει τα πολλά τελευταία χρόνια να βλέπουμε έναν πολιτικό να αναλαμβάνει την πολιτική αντικειμενική ευθύνη με θάρρος, με τόλμη, με ευθιξία να βγαίνει και να παραιτείται όταν η πολιτική πεπατημένη ήταν να καρατομούνται οι υφιστάμενοι προκειμένου να γίνει, η όποια εκτόνωση της κατάστασης.

Ο κ. Καραμανλής επέδειξε μια πολύ γενναία πολιτική συμπεριφορά, αναλαμβάνοντας την αντικειμενική πολιτική ευθύνη και αυτή του η ευθιξία όπως και το σύνολο της πολιτικής του διαδρομής και πορείας τόσο κοινοβουλευτικά όσο και στην υπουργική του θητεία, που δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι επί της θητείας του έγιναν σημαντικά βήματα ξεκόλλησαν εμβληματικά έργα, όλη αυτή η πολιτική του διαδρομή και η πολιτική του πορεία κρίνεται από τον Σερραϊκό λαό ο οποίος γνωρίζει τον Κ. Καραμανλή και τον κρίνει συνολικά από την πολιτική του διαδρομή. Πρέπει να κατέβει στις εκλογές. Κριτής ενός πολιτικού είναι πάντοτε ο κυρίαρχος λαός και αυτός δίνει με την ψήφο του την απάντηση και την εμπιστοσύνη του».

Όσον αφορά στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: «Θα ήταν καλό ο ΣΥΡΙΖΑ πριν κρίνει να πει ένα «φταίω και ο ίδιος», γιατί για τον ΣΥΡΙΖΑ πάντοτε φταίνε οι άλλοι. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η διακυβέρνησή τους ήταν μια Εδέμ και πριν και μετά τα πάντα ήταν μια κόλαση. Να μας κρίνουν άνθρωποι που δεν έχουν το πολιτικό σθένος να πούνε πραγματικά ότι έκαναν λάθη και παραλήψεις τώρα λίγο παρέλκει. Να μας κρίνουν άνθρωποι οι οποίοι δεν ορρωδούν ούτε μπροστά σε αποφάσεις του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, αναφέρομαι στον κ. Παππά, ή πολιτικοί σχηματισμοί που μονομιάς γράφουν και ξεγράφουν τη συγχώρεση του κ.Πολάκη και από εκεί που τον είχαν εκτός ψηφοδελτίου ξαφνικά τον έβαλαν μέσα στην αναμπουμπούλα των Τεμπών εντός ψηφοδελτίου νομίζω ότι αυτά θα τα κρίνει με τον πιο δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο ο λαός».

«Είμαι βέβαιη ότι οι πολίτες των Σερρών θα τον κρίνουν για το σύνολο της πολιτικής του διαδρομής, γι’ αυτό και πρέπει να κατέβει στις επικείμενες εκλογές», πρόσθεσε.