Σε βίντεο καταγράφηκε η επίθεση που δέχθηκε ο αρχηγός του ΜέΡΑ25 στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής. 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης χτυπήθηκε από ομάδα αναρχικών, όπως φαίνεται, και τα καρέ της επίθεσης παρουσίασε το ρεπορτάζ του Mega. Δέχθηκε χτυπήματα στο πρόσωπο και το σώμα. 

Ο 17χρονος αντιεξουσιαστής, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει απασχολήσει τις Αρχές για συμμετοχή σε επεισόδια στο παρελθόν, οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής στα δικαστήρια.



Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τού ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της συμμορίας, καθώς και για δύο πλημμελήματα, της παράνομης βίας και της παράνομης οπλοφορίας.

Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας έφτασαν στη σύλληψή του αξιοποιώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας, αλλά και από καταθέσεις μαρτύρων. Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατέγραψε με το κινητό του την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ στη συνέχεια έσβησε το βίντεο. Το κινητό του πέρασε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και αναμενόταν να ανακτηθεί. 

Από την ΕΛΑΣ έχουν ταυτοποιηθεί και οι υπόλοιποι δράστες της επίθεσης, 6-7 άτομα επίσης του αντιεξουσιαστικού χώρου, και σύντομα αναμένονται προσαγωγές τους.

Από το ΜέΡΑ25 επιμένουν πάντως ότι η επίθεση δεν έγινε από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και υποστηρίζουν ότι πρόκειται για προβοκάτσια και ενέργεια μπράβων καθώς, όπως αναφέρουν, τα χτυπήματα που δέχθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν μελετημένα και επαγγελματικά.

«O τραυματισμός μου να εξιχνιαστεί από την Δικαιοσύνη. Έως τότε, η κυβέρνηση να πάψει την αποπροσανατολιστική σπέκουλα».

Ο 17χρονος κατηγορούμενος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο.