Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την επίθεση που δέχθηκε στα Εξάρχεια έξω από εστιατόριο, την Παρασκευή 10/03, έκανε σήμερα ο Γιάνης Βαρουφάκης, με τα σημάδια των χτυπημάτων που δέχθηκε να είναι εμφανή στο πρόσωπό του.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 επέμεινε στην εκδοχή ότι ο δράστης που τον χτύπησε ήταν ηλικίας 25-27 ετών.

«Βγήκα έξω, με έσπρωχνε και με χτυπούσε κι εγώ του είπα "προσπαθώ να σε τιμήσω, να ακούσω αυτά που θες, και εσύ με χτυπάς;"», αποκάλυψε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε χειρουργικά τα χτυπήματα που δέχθηκε στη μύτη, υποστηρίζοντας ότι από την ομάδα των ανθρώπων που τον χτύπησαν ακούστηκε η φράση «για να μάθεις να ψηφίζεις μνημόνια».

«Το πρόσωπο του δράστη είναι χαραγμένο στη μνήμη μου», συμπλήρωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, υποστηρίζοντας ότι «ο πιτσιρικάς (σ.σ. ο 17χρονος που συνελήφθη) ήταν τσιλιαδόρος».

Στην ερώτηση, δε, γιατί ήταν χωρίς αστυνομικούς, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε «νιώθω φυλακισμένος όταν πηγαίνω με αστυνομικούς».


Έξι κατάγματα στη μύτη

Σημειώνεται ότι χθες ο γραμματέας του κόμματος επισκέφθηκε ξανά το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και αφαίρεσε τον νάρθηκα που του είχαν τοποθετήσει στη μύτη οι γιατροί.

Ο κ. Βαρουφάκης έχει υποστεί σε έξι διαφορετικά σημεία κάταγμα στη μύτη.


Η απαίτηση της γυναίκας του για ασφάλεια

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε και για την ασφάλεια που θα έχει από εδώ και στο εξής.

«Θα αλλάξουν πλέον τα πράγματα λόγω απαίτησης της συζύγου μου», επισήμανε.

Όπως αποκάλυψε, η γυναίκα του του είπε ότι «από εδώ και πέρα θα έχεις μαζί αστυνομικούς».

«Θα με κυνηγάνε» (σ.σ. οι αστυνομικοί του), είπε χαριτολογώντας ο κ. Βαρουφάκης.