Στις πολιτικές ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης αλλά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος έχει διατελέσει Υπουργός Μεταφορών, σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Ο σιδηρόδρομος είναι σαν μια σκυταλοδρομία» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος ανέφερε ότι το σύστημα τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί επί της δικής του θητείας στο Υπουργείο Μεταφορών, αλλά στη συνέχεια το δίκτυο βανδαλίσθηκε σε πολλά τμήματα.

«Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει παραδεχθεί ότι ναι, υπάρχουν ευθύνες» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος απέδωσε την κατάσταση στον σιδηρόδρομο στην εργασιακή και διοικητική κουλτούρα που επικρατεί. «Υπάρχει ένα θέμα εργασιακής και διοικητικής κουλτούρας που είναι σαφές ότι δεν αντιμετωπίστηκε» παραδέχθηκε αλλά πρόσθεσε ότι «δεν ισχύει αυτό που είπε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ήταν πριν «παράδεισος» και μετά έγινε κόλαση».

Ο Υπουργός υπενθύμισε το δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης επί κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά αρνήθηκε ότι πρόκειται για συμψηφισμό δυστυχημάτων, ενώ υπενθύμισε και ότι ο Υπουργός Μεταφορών Κ. Καραμανλής παραιτήθηκε.

Όσον αφορά τι έφταιξε για το δυστύχημα στα Τέμπη, υποστήριξε ότι αποδείχθηκε πως ενώ υπήρχε στο συγκεκριμένο σταθμό σύστημα τηλεδιοίκησης, ο συγκεκριμένος σταθμάρχης δεν την χρησιμοποίησε.

«Ξεκινάω από τις δικές μας πολιτικές ευθύνες... αλλά προφανώς το πρόβλημα δεν ξεκίνησε το 2019» τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν φτάνει η τηλεδιοίκηση, πρέπει να περάσει μια άλλη αντίληψη και στον οργανισμό και στους εργαζομένους».