Δύο νέες δημοσκοπήσεις δημοσιεύτηκαν χθες και επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ωστόσο, αυτές τις απώλειες δεν τις καρπώνονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να διατηρεί, μικρότερο μεν, αλλά σαφές προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι έχει πληγεί συνολικά η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα, με τους αναποφάσιστους και αυτούς που θα προτιμήσουν να απέχουν από την εκλογική διαδικασία να αυξάνονται.


Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 4 μονάδων για Ν.Δ.

Στην έρευνα της Pulse για τον ΣΚΑΪ, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 28,5%, με απώλειες 3,5 μονάδων από την προηγούμενη μέτρηση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός στο 25%.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 10%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4, το ΜέΡΑ25 με 3,5%, η Εθνική Δημιουργία με 1%, το Εθνικό Κόμμα Έλληνες με 3,5%.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 12,5 από 9,5% τον Φεβρουάριο.

Με αναγωγή η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων ανέρχεται στο 4%, με τη Ν.Δ. να φτάνει το 30% και τον ΣΥΡΙΖΑ το 26%.

Δημοσκόπηση Metron: Διαφορά 7,4 μονάδων για Ν.Δ.

Ανάλογη εικόνα ως προς τις τάσεις του εκλογικού σώματος καταγράφει και η Metron Analysis για το Mega.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 26,3%, έναντι 20,5% του ΣΥΡΙΖΑ, μια διαφορά της τάξης των 5,8 ποσοστιαίων μονάδων. Η Ν.Δ. καταγράφει απώλειες 3,9 μονάδων σε σύγκριση με την πρόθεση ψήφου κατά τον μήνα Φεβρουάριο, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει απώλειες 2 μονάδων. Απώλειες 0,8% καταγράφει και το ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, ενισχυμένο εμφανίζεται το ΜέΡΑ25 (αύξηση 0,6 ποσοστιαίων μονάδων), η Ελληνική Λύση (1,1) και το Εθνικό Κόμμα Έλληνες (1,8). Οι αναποφάσιστοι συγκεντρώνουν ποσοστό 8,5%, με την αδιευκρίνιστη ψήφο να βρίσκεται στο 11,8%.