Μετά από αρκετές αναβολές, συνεδριάζει τελικά σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποφασίσει για το πολιτικό μέλλον του Παύλου Πολάκη.

Χθες με μία καθαρά επικοινωνιακή κίνηση ο «αψύς» Σαφακιανός απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα ζητώντας... τρεις συγνώμες.

Η πρώτη αφορούσε τον Μιχάλη Χαιρετάκη και τη επιμονή του να μπει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά. «Σε ότι αφορά την ανάρτησή μου σχετικά με τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, παρά το ότι αποτέλεσε αντίδραση στην δικαιολογημένη έκπληξη που μου προκάλεσε η ανακοίνωση του γραφείου τύπου, αναγνωρίζω εντούτοις ότι αποτέλεσε αστοχία, καθώς υπάρχουν κομματικά ζητήματα που δεν πρέπει να συζητούνται στη δημόσια σφαίρα, αλλά να επιλύονται εντός των Οργάνων του κόμματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δεύτερη συγνώμη ήταν για τις απειλές για «εκκαθαρίσεις» και την ιδεολογική πλατφόρμα που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο. Ο βουλευτής Χανίων υποστήριξε ότι επ' ουδενί αποτελούσε απάντηση σε προηγούμενη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, στο Πρώτο Θέμα, την οποία μάλιστα δεν γνώριζε.

Η τρίτη συγγνώμη αφορούσε τη στοχοποίηση των δημοσιογράφων – δικαστικών με την ανάρτηση των φωτογραφιών τους. «Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό που παρεξηγήθηκε έντονα ήταν η χρήση μιας φωτογραφίας με τα πρόσωπα γνωστών δημοσιογράφων. Η πρόθεσή μου ωστόσο δεν ήταν σε καμία περίπτωση η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων- δημοσιογράφων, αλλά η ανάδειξη της χειραγωγούμενης από το καθεστώς Μητσοτάκη ενημέρωσης που έχει οδηγήσει τη χώρα μας στην 108η θέση διεθνώς, χειρότερη και από αυταρχικές δημοκρατίες ή απολυταρχικά καθεστώτα», εξήγησε.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η πιθανότητα να παραμείνει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ωστόσο, μέχρι χθες, πηγές από την Κουμουνδούρου επέμεναν ότι ο Αλέξης Τσίπρα εμφανίζεται αποφασισμένος να παραμείνει στην απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και να μην μετέχει ο βουλευτής Χανίων στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο Παύλος Πολάκης την συγκεκριμένη στιγμή είναι «αναγκαίο κακό» και γι' αυτό θα πρέπει να βρίσκεται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Προτείνουν, μάλιστα, την τοποθέτηση του σε άλλη εκλογική περιφέρεια και όχι στα Χανιά.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το ενεδεχόμενο να μην «κοπεί» από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύεται και από το γεγονός ότι στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και σε ένα σημαντικό κομμάτι των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πολάκης είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Χαρακτηριστικό είναι ότι όπως έγραψε ο Γιάννης Κουρτάκης στον Πολιτικό Καφέ, από τα ευρήµατα δημοσκοπήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα προκύπτει ότι στην περίπτωση που αποφάσιζε (τελικώς) να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ ο αψύς Σφακιανός, δηµιουργώντας δικό του πολιτικό φορέα, αυτή τη στιγµή θα µπορούσε µε άνεση να προσεγγίσει το 6% του εκλογικού σώµατος.

Και επειδή η έρευνα πραγµατοποιήθηκε αµέσως µετά το δυστύχηµα στα Τέµπη, φαίνεται ότι ο Πολάκης έχει ισχυρή απήχηση στην εκλογική δεξαµενή των αντισυστηµικών.