Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επισκεφθεί από κοινού με τον ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας αφήνει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στα Παραπολιτικά, ενώ παρουσιάζει αναλυτικά τα δεδομένα σε σχέση με τα εξοπλιστικά προγράμματα της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

26949193
«Είναι γεγονός ότι μετά τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία και την τραγωδία που συνέβη εκεί οι παραβιάσεις έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί και οι υπερπτήσεις έχουν μηδενιστεί. Μηδέν καθ’ όλο αυτό το διάστημα. Αυτή η πασιφανής αλλαγή συμπεριφοράς δημιουργεί κάποιο περιθώριο αισιοδοξίας για συνολικότερη βελτίωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Για να θεωρήσουμε ότι αυτό έχει συμβεί, όμως, θα πρέπει να δούμε και κάποια στοιχεία ότι η συμπεριφορά αυτή είναι μόνιμη και σταθερή. Διατηρώ επιφυλάξεις για το ότι η Τουρκία έχει ήδη αλλάξει τη στρατηγική της στόχευση και ότι, στο πλαίσιο αυτό, συντελείται αυτή η αλλαγή συμπεριφοράς, πλην όμως οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι οι εντάσεις έχουν πέσει πολύ και το κλίμα είναι αρκετά καλύτερο. Εστω κι αν όλο αυτό έχει επισυμβεί με αφορμή μια μεγάλη τραγωδία. Ασφαλώς και οι δίαυλοι επικοινωνίας με τον ομόλογό μου, Χουλουσί Ακάρ, είναι ανοιχτοί. Ηταν ανοιχτοί πάντοτε, άλλωστε. Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε μηνύμαρα και να μιλήσουμε τηλεφωνικά κατά το διάστημα που πέρασε. Δεν θα απέκλεια μάλιστα το προσεχές διάστημα, ασφαλώς πριν από τις εκλογές, να υπάρξει και μία επίσκεψή μου στις σεισμόπληκτες περιοχές μαζί του, ασφαλώς κατόπιν συνεννόησης με τον πρωθυπουργό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

____________2023-03-18__12_40_50___
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε και στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση την οποία χαρακτήρισε κρίσιμη, «γιατί ο ελληνικός λαός θα κληθεί να επιλέξει ποιος θέλει να αναλάβει το τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη όσον αφορά τη διαχείριση των αλλεπάλληλων, παράλληλων και παγκόσμιας εμβέλειας κρίσεων, που πλέον ξεσπάνε η μία μετά την άλλη».

«Θεωρώ ότι θα σκεφθεί ορθολογικά και θα αποφασίσει σωστά. Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία κατεβαίνει σε αυτές τις εκλογές με στόχο να είναι το πρώτο κόμμα και να σχηματίσει κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν θα απέκλειε «το σενάριο κυβερνήσεως συνεργασίας αν δεν προκύψει αυτοδύναμη λύση από την πρώτη Κυριακή» και πρόσθεσε: «Επειδή, όμως, εκτιμώ ότι οι όποιες διερευνητικές λάβουν χώρα μετά την πρώτη Κυριακή δεν θα τελεσφορήσουν, πρέπει να έχουμε οπωσδήποτε ρεαλιστικά κατά νου ότι θα προκύψουν και επαναληπτικές εκλογές». «Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι οι επαναληπτικές εκλογές θα πρέπει να αποδώσουν στη χώρα κυβέρνηση, διότι -όπως σας είπα- η συγκυρία είναι δύσκολη, η κρίση σε επίπεδο γεωπολιτικό έχει απολύτως διεθνή διάσταση και η χώρα είναι ανάγκη να κυβερνηθεί από στιβαρά χέρια», επεσήμανε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, παραχωρεί συνέντευξη στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και τον Κώστα Παπαχλιμίντζο. Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφορούν το Σάββατο 18 Μαρτίου σε όλα τα περίπτερα. #parapolitikagr Nikos I. Panagiotopoulos

Δημοσιεύτηκε από parapolitika.gr στις Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023