Σε πολύ υψηλούς τόνους εκτυλίχθηκε η συζήτηση μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη οι οποίοι βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης καλεσμένοι στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα» και τοποθετήθηκαν για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ειδικότερα, όταν ο υπουργός Ανάπτυξης επιχείρησε να απαντήσει στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την φράση, «θυσία» που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός, αλλά και την φράση «ευκαιρία», που είχε πει ο ίδιος, τα «αίματα άναψαν».

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε αντίστοιχες φράσεις που είχαν χρησιμοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και ο Ανδρέας Ξανθός μετά την τραγωδία στο Μάτι, με τον κ. Φίλη να απαντά πως πρόκειται για «ντροπή» και τον υπουργό Ανάπτυξης να του απαντά φωνάζοντας.



Ειδικότερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στον κ. Γεωργιάδη: «Όχι θέατρο τώρα, είναι ντροπή σου» και τον κάλεσε να απολογηθεί με τον υπουργό Ανάπτυξης να του απαντάει: «Εγώ να απολογηθώ; Εσύ να απολογηθείς».

Μάλιστα, ο Αδωνις Γεωργιάδης ανήρτησε και το απόσπασμα από την εκπομπή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης είχε κάνει και σχετική ανάρτηση στο Twitter, ποστάροντας δημοσιεύματα που ανέφεραν τι ελεγαν στο παρελθόν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Ξανθός.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Έχει ξεκινήσει από προχθές από την Κουμουνδούρου μία νέα προσπάθεια εκμετάλλευσης της τραγωδίας στα Τέμπη, με έλεγχο των λέξεων που μπορεί να χρησιμοποιήσουμε. Εφευρίσκουν δε διάφορα για να μας πουν ότι αυτοί δήθεν είναι οι "ευαίσθητοι" ενώ εμείς οι "άκαρδοι κυνικοί κλπ" έτσι τους ενόχλησε η χρήση της λέξης "θυσία" ή η λέξη "ευκαιρία" σε σχέση με την τραγωδία….όπως λέω πάντα να θυμάστε ότι είναι υποκριτές και άνθρωποι χωρίς ντροπή. Μην τους δίνετε καμμία σημασία. Σε κανέναν δεν παραχωρούμε τον έλεγχο της ευαισθησίας μας, ούτε δίνουμε εξετάσεις σε αυτούς. Όλοι πονέσαμε και πονάμε το ίδιο από αυτή την τραγωδία, τα υπόλοιπα είναι μικροπολιτική μήπως κερδίσουν καμμία ψήφο παραπάνω…."».