Η ποιοτική αναβάθµιση της περιόδου της στρατιωτικής θητείας είναι µια από τις δεσµεύσεις στο κυβερνητικό πρόγραµµα της Νέας ∆ηµοκρατίας.

Μέχρι στιγµής, θυµίζουµε, έχει γίνει µία παρέµβαση στη θητεία και αυτή αφορά τη διάρκειά της, αφού η κυβέρνηση µείωσε τον χρόνο θητείας στον Εβρο και στα νησιά, προσπαθώντας να δώσει κίνητρο σε στρατεύσιµους να υπηρετήσουν εκεί και να τονωθεί η στελέχωση αυτών των µονάδων, έναντι αυτών που υπηρετούσαν σε περιοχές πιο κοντά στα µεγάλα αστικά κέντρα, όπου παρέµεινε το 12µηνο.

Τώρα, οι παρεµβάσεις που σχεδιάζονται εστιάζουν, σύµφωνα µε πληροφορίες, περισσότερο στην ποιοτική αναβάθµιση της θητείας µέσω ενός προγράµµατος απόκτησης δεξιοτήτων για όσους στρατεύσιµους το επιλέξουν. Η πρώτη επαφή έχει γίνει µεταξύ του Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Κυριάκου Πιερρακάκη, µε στόχο την απόκτηση δεξιοτήτων στην εκµάθηση και τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών όσων υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.

Ηδη έχει προχωρήσει ο σχετικός σχεδιασµός και είναι βέβαιο ότι θα υλοποιηθεί στην αρχή της επόµενης τετραετίας, εφόσον η Ν.∆. είναι πάλι στην εξουσία.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 18/3/23