Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως εξέφρασε τη συμπαράστασή της στην καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου, που έγινε στόχος επιθέσεων από φοιτητές σχόλιο που ανέβασε στα social media με αφορμή τις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη.

Σε δική της ανάρτηση η κ. Κεραμέως ανέφερε, σχετικά: «Το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση είναι θεμελιώδες και η προστασία του αυτονόητη παντού, ιδιαιτέρως δε στα Πανεπιστήμιά μας, χώρους κατ’ εξοχήν προαγωγής της επιστήμης, διακίνησης ιδεών, πνευματικής δημιουργίας. Οποιαδήποτε απόπειρα περιορισμού της ελευθερίας έκφρασης μας βρίσκει απέναντι».


Υπενθυμίζεται ότι μετά μία ανάρτηση στο Facebook που έκανε η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, όπου υποστήριζε ότι οι κινητοποιήσεις για την τραγωδία των Τεμπών «δεν μπορεί να έχουν τοξικότητα ή βία, καθώς αυτά δεν συνάδουν με καμιά διαμαρτυρία, πόσω μάλλον με ένα συλλαλητήριο για μία εθνική τραγωδία».

Μετά την ανάρτηση, φοιτητές αριστερής παράταξης πήγαν στο γραφείο της Βάνας Νικολαΐδου-Κυριανίδου, ζητώντας «να τοποθετηθεί για την αισχρή ανάρτησή της σε σχέση με την κρατική δολοφονία των Τεμπών», επειδή χαρακτήριζε «φασίστες τους φοιτητές που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία».

Επιπλέον, στην είσοδο του κτιρίου της Φιλοσοφικής στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου αναρτήθηκε πανό που ζητάει την παραίτηση της καθηγήτριας από τη θέση της προέδρου του τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ.