Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023,  στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», η ειδική εκδήλωση των «Fund Managers Awards 2022», που απονέμονται κάθε χρόνο από την Πανελλήνια Ένωση Μεριδιούχων Αμοιβαίων Κεφαλαίων & Ομολόγων (ΠΕΜΑΚΟ) στους καλύτερους σε απόδοση διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στον χαιρετισμό του και απευθυνόμενος σε ευρύ ακροατήριο, στο οποίο παρέστησαν μεταξύ άλλων οι Γιώργος Γεωργαντάς, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καλαντζής, Β΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Τσιρώνης, πρώην αν. υπουργός και βουλευτής, Κώστας Καραγκούνης, βουλευτής - πρώην υφυπουργός, Κώστας Μαραβέγιας, βουλευτής, Δημήτρης Καρύδης, αντιδήμαρχος Πειραιά - πρώην βουλευτής, Νίκος Κονταρούδης, αντιπρόεδρος Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Γιώργος Καρατζιάς, αντιπρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των «Fund Managers Awards» και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα θέματα οικονομίας αλλά και στη διαφορά της Δεξιάς και της Αριστεράς.

«Οι αριστεροί δεν είναι για πράγματα της προκοπής… Ξέρετε, η ελληνική γλώσσα, που είναι μαγική, αν ανοίξετε το λεξικό LIDDELL & SCOTT, είναι το πιο γνωστό λεξικό αρχαίων ελληνικών στον κόσμο, δεν είναι δικό μου, είναι το LIDDELL & SCOTT, το Νο1 λεξικό ελληνικής γλώσσας στον πλανήτη.

Αν πάτε στη λέξη δεξιός, κάνε το πείραμα να το δεις, δεξιός, αλλά μεταφορικά, ο ευοίωνος, ο εργατικός, ο ιδιοφυής, ο αποτελεσματικός.

Αριστερός, μεταφορικά, ο άχρηστος, ο ανεπρόκοπος, ο γρουσούζης… αυτό σημαίνει στα ελληνικά δεξιός και αριστερός! Είχε να κάνει φυσικά στην αρχαιότητα με το από πού έρχονταν τα πουλιά… αυτή είναι η πραγματικότητα για το αν ο οιωνός ήταν αίσιος ή απαίσιος. Αίσιος ο δεξιός, απαίσιος ο αριστερός. Για να πολεμήσουμε την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, πρέπει να έχουμε περισσότερα τέτοια βραβεία. Και πρέπει να προσπαθούμε περισσότερο να εξηγήσουμε στον κόσμο πώς λειτουργεί ο καπιταλισμός. 

Γιατί στην Ελλάδα αυτά δεν τα ξέρουνε. Σήμερα στη Βουλή μια κυρία βουλευτής, εκείνοι επιλέγουν μια ακατανόητη σε μένα έκφραση, βουλεύτρια, ΟΚ, εγώ στον αυτοπροσδιορισμό έχω μεγάλη ανοχή, γεννηθείσα στο Καζακστάν, λίγο πριν καταρρεύσει η Σοβιετική Ένωση κι έχει πάει στο ΜέΡΑ25. Ένας γεννηθείς στο Καζακστάν, να έχει έρθει πρόσφυγας για να γλιτώσει από τη Σοβιετική Ένωση και να έχει γίνει κομμουνίστρια. Δεν μπορείς να πεις πολλά πράγματα εκεί, σταματάει η λογική».