Η ανακοίνωση για την ημερομηνία των εκλογών διαμόρφωσε νέα εσωτερική πραγματικότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν και υπάρχει αρκετός χρόνος για την προετοιμασία, υπολείπεται μια σειρά από ενέργειες. Ο οδικός χάρτης εξετάστηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, απ' όπου δεν διέρρευσαν πολλές πληροφορίες. Σημαντικός σταθμός για την ενεργοποίηση της προεκλογικής εκστρατείας είναι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο του Λαζάρου (8 Απριλίου). Ενδεχομένως μέχρι τότε να μην έχουν ολοκληρωθεί τα ψηφοδέλτια, καθώς υπολείπεται το 25%, αλλά θα έχει ολοκληρωθεί το πολιτικό πρόγραμμα του κόμματος, το οποίο θα αποτελέσει και τη συνολική προεκλογική ατζέντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διοργανωθεί μια μεγάλη εκδήλωση στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει τους υποψήφιους βουλευτές στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Σχεδιάζεται ακόμη η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα σε όλους τους νομούς της χώρας και η εμφάνισή του σε όλα τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα. Σχεδιάζεται επίσης και η επικοινωνία με τους χώρους που ζει, εργάζεται, διασκεδάζει και σπουδάζει η νέα γενιά, καθώς ο μεγάλος στόχος είναι η ψήφος των νέων. Προγραμματίζονται γι’ αυτό παρεμβάσεις του κ. Τσίπρα σε μουσικούς και αθλητικούς ραδιοφωνικούς ή τηλεοπτικούς σταθμούς, εκπομπές που αναφέρονται σε πολύ νεανικά κοινά και εντατικοποίηση της παρουσίας του προέδρου και του κόμματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η προεκλογική τακτική θα περιλαμβάνει και πρωτότυπες ιδέες, με επίκεντρο τις κεντρικές πλατείες, τις στάσεις μετρό, τα γήπεδα και σημεία όπου υπάρχουν νεανικά στέκια.