Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Μιθριδάτης, που μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να τον εντάξει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, έχει στρέψει πάνω του την προσοχή για απόψεις που έχει κατά καιρούς «ανεβάσει» στον λογαριασμό του και οι οποίες αποτελούσαν ωδή στον σεξισμό, επιχειρεί να απαντήσει, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «πάντα θα είμαι κόντρα στους διαχωρισμούς, τις διακρίσεις και τις στερεοτυπίλες».

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Έχω πολλά χρόνια έκθεσης στις πλάτες μου αγαπητοί μου και ο κόσμος με έχει κρίνει ήδη. Ξέρει πως πάντοτε υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙ και κάθε ανθρώπου γενικότερα. Πάντα θα είμαι κόντρα στους διαχωρισμούς, τις διακρίσεις και τις στερεοτυπίλες».

Στηλιτεύοντας τη στάση του ερμηνευτή, η ΝΔ εξέδωσε νέα ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Δεν χρειάζονται ούτε ανακοινώσεις, ούτε δηλώσεις εκ των υστέρων από τον Μιθριδάτη. Οι αναρτήσεις του μιλούν από μόνες τους κι αναπαράγουν τις χειρότερες ομοφοβικές και σεξιστικές «στερεοτυπίλες». Ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ έχει να πει κάτι ή όλα καλά;»

«Κορόιδευε» τα αγγλικά του Τσίπρα - Τα σεξιστικά σχόλια στο twitter

O Μιθριδάτης Χατζηχατζόγλου είναι πλέον υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στο Νότιο Τομέα. Την ανακοίνωση έκανε το Σάββατο με ανάρτηση του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο ερμηνευτής, που έγινε ευρέως γνωστός από τη συμμετοχή του στο χιπ χοπ συγκρότημα Ημισκούμπρια, είναι λάτρης του twitter. Δημοσιεύει συχνά τις σκέψεις του και αυτό έκανε από τον Ιανούαριο του ΄10 όταν και άνοιξε τον λογαριασμό του.

Ωστόσο, το '11 «κορόιδευε» τα αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα. Άλλες φορές χρησιμοποιούσε χυδαίες εκφράσεις επιτιθέμενος στην Άνγκελα Μέρκελ, ενώ προηγούμενα tweet του ήταν μια ωδή στον σεξισμό.

Οι αναρτήσεις  του Μιθρδάτη:

mithridatis

 

ΝΔ για Μιθριδάτη: Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει πάντα χώρος για ομοφοβικές και χυδαία σεξιστικές συμπεριφορές

Την προσχώρηση του Μιθριδάτη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ κριτικάρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, η οποία στέκεται και σε συγκεκριμένα σχόλια που έχει κάνει κατά καιρούς ο ερμηνευτής.  «Ισχύει το ίδιο και για τον Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ; Θα ζητήσει την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια ή ενόψει εκλογών θα κάνει τα "στραβά μάτια"';» προσθέτει η ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται:

«O κ. Τσίπρας ανακοίνωσε με πανηγυρικό τόνο χθες την υποψηφιότητα του Μιθριδάτη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ επιβραβεύοντας τη στράτευση του εδώ και καιρό κάτω από τις κομματικές του σημαίες. Για τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς είναι αδιάφορες οι ομοφοβικές και οι χυδαία σεξιστικές αναφορές του Μιθριδάτη αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι στον ΣΥΡΙΖΑ πάντα υπάρχει χώρος για τέτοιες συμπεριφορές. Ισχύει το ίδιο και για τον Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ; Θα ζητήσει την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια ή ενόψει εκλογών θα κάνει τα "στραβά μάτια"';».