Συνεχίζει να κρατάει ισορροπίες απέναντι στη Νέα Δημοκρατία ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος διατηρεί στενές πολιτικές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΡΤ, ρωτήθηκε τι θα κάνει αν του ζητηθεί από ενδεχόμενη νέα κυβέρνηση της ΝΔ να αναλάβει πόστο στο οποίο θα αξιοποιούταν η επιχειρησιακή εμπειρία του. Η απάντησή του κρίθηκε ιδιαίτερα μετρημένη και προκάλεσε συζητήσεις. «Αν αυτό είναι ανάγκη, νομίζω ότι πρέπει να γίνει», είπε συγκεκριμένα.

Βέβαια ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ έδωσε μια συνολική απάντηση, σημειώνοντας: «Η ερώτηση είναι πολύ υποθετική και οι συνθήκες υπό τις οποίες μπορεί να γίνει μια τέτοια πρόταση θα πρέπει να είναι τέτοιες που να μην υπάρχει άλλη λύση. Αν δεν υπάρχει άλλη λύση και θεωρείται ότι η προσφορά κάποιου ανθρώπου και η εμπειρία του μπορεί να αξιοποιηθεί, ανεξάρτητα από ποιον θα ζητηθεί, δεν είναι αν το ζητήσει η Νέα Δημοκρατία ή όποιος πολίτης. Αν αυτό είναι ανάγκη, νομίζω ότι πρέπει να γίνει.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να μιλάμε με υποθέσεις. Είναι τελείως, πολύ υποθετικό». Να θυμίσουμε ότι ο Ευάγγελος Αποστολάκης είχε προκαλέσει πολλές συζητήσεις τον Αύγουστο του 2021, όταν μπλόκαρε τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης της ΝΔ, καθώς λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι αναλαμβάνει το τότε νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας αρνήθηκε να δεχθεί την υπουργική θέση, καθώς, όπως υποστήριξε, δεν τηρήθηκε ο όρος της διακομματικής συναίνεσης. Τότε όλοι κατάλαβαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλήθηκε και ο ίδιος δεν ήθελε να διαταράξει τη σχέση του...

* Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή