Με το νέο κύμα των δημοσκοπήσεων να ενισχύει την αίσθηση που είχαν από την προηγούμενη εβδομάδα στην κυβέρνηση, ότι η ψαλίδα ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει εκ νέου, στο Μέγαρο Μαξίμου «τρέχουν» για να κλείσουν τις εναπομείνασες προεκλογικές εκκρεμότητες πριν από την έλευση της Μεγάλης Εβδομάδας.

Στο μεταξύ, μοιάζει να ολοκληρώθηκε η διάταξη των δυνάμεων στο κυβερνών κόμμα. Καλά πληροφορημένες πηγές επιβεβαιώνουν πως ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, αναμένεται να πάρει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος, ως γνωστόν, θα κυνηγήσει τον «σταυρό» στον Νομό Φθιώτιδας. Η επιλογή του κ. Σκέρτσου έχει σημαντική στόχευση: στέλεχος με κεντροαριστερές καταβολές και μετριοπαθές προφίλ, μπορεί να διεισδύσει στην κρίσιμη εκλογική δεξαμενή των ψηφοφόρων του μεσαίου χώρου.

Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος θα οριστεί ο Παύλος Μαρινάκης στη θέση του Τάσου Γαϊτάνη, που κατεβαίνει υποψήφιος στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών. Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν εκτιμηθεί δεόντως και οι επικοινωνιακές εκτός από τις οργανωτικές επιδόσεις του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, ο οποίος γνωρίζει άριστα τη «γαλάζια» ανθρωπογεωγραφία. Επιφορτίζεται εκ των πραγμάτων με την αποστολή να υπερασπίζεται τις θέσεις της ΝΔ, αλλά και να αποκρούει τις επιθέσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση και όχι μόνο.

Κεντρική επιδίωξη του κυβερνώντος κόμματος είναι να «κλείσει» τα λιγοστά κενά που καταγράφονται στα ψηφοδέλτια του κόμματος τις αμέσως επόμενες ώρες. Απομένει, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, το τελικό «νεύμα» του πρωθυπουργού, κάτι που μπορεί να γίνει σε συνάντησή του με την τριανδρία των Γιάννη Μπρατάκου, Παύλου Μαρινάκη και Θανάση Νέζη, ώστε να ανακοινωθούν στο σύνολό τους, το αργότερο έως το Σάββατο του Λαζάρου.

Η σημανττα είναι η τρίτη Περιφέρεια που μπορεί να επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η επιλογή του επιτελείου του να μεταβεί τελικώς ο πρωθυπουργός στα δυτικά της Α’ Θεσσαλονίκης τη Μεγάλη Δευτέρα, όπου παραδοσιακά η ΝΔ αντιμετωπίζει εκλογικές δυσκολίες, και όχι στη Μυτιλήνη, όπως είχε προγραμματιστεί, ενισχύει την αίσθηση πως τελικώς ο πρωθυπουργός θα κατέβει στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Όπως έχει ενημερώσει η «Α», ο πρώην υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του Νομού Σερρών. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, οι κ. Μητσοτάκης και Καραμανλής είχαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα τακτικότατη επικοινωνία. 

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 5/4