Στη διαβεβαίωση πως η βελτίωση των διμερών σχέσεων με την Τουρκία, μετά τον φονικό σεισμό στη γείτονα, δεν επηρεάζει τις εντατικές προσπάθειες της χώρας για ενδυνάμωση της ανατρεπτικής της ισχύος μέσω της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων προχώρησε από τη Βουλή ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ειδικότερα, ενημερώνοντας την Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για το ταξίδι του στην Τουρκία, ο υπουργός τόνισε: «Όταν υπάρχει μια ευκαιρία για βελτίωση του κλίματος μεταξύ δύο χωρών, έστω μέσα από την τραγική συγκυρία των σεισμών, οφείλουμε να την εκμεταλλευτούμε. Χθες, κατά το ταξίδι μου στην Τουρκία, διαπίστωσα τη δύσκολη κατάσταση και την προσπάθεια για στήριξη όσων υποφέρουν από την τουρκική κυβέρνηση μέσα σε δύσκολες συνθήκες».

«Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα αυτή η ορατή βελτίωση του κλίματος όσον αφορά τη συνέχιση της εντατικής προσπάθειας, για να ενδυναμωθεί περισσότερο η αποτρεπτική ισχύς της χώρας μέσα από ενίσχυση των ΕΔ», σημείωσε.

Νωρίτερα, στην τοποθέτησή του ο Θοδωρής Δρίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές, λέγοντας πως η επίμαχη πρωτοβουλία δεν προήλθε από το Υπουργείο Άμυνας ή Εξωτερικών, αλλά από «άλλο κέντρο», φωτογραφίζοντας το Μέγαρο Μαξίμου.

«Δεν υπάρχει κέντρο που να επιδιώκει αυτήν την προσέγγιση. Πολλοί θα ήθελαν να δουν αυτή την προσέγγιση, κυρίως μέσα στη συμμαχία, καθώς η άμβλυνση των εντάσεων μεταξύ χωρών που ανήκουν στην ίδια συμμαχία εξασφαλίζει τη σταθερότητα στην περιοχή», απάντησε ο υπουργός.