Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε μέσω instagram την ένταξη του ηθοποιού Μάριου Αθανασίου και της νεότερης υποψήφιας -μόλις 25 ετών- Μυρτώς Κοροβέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου θα είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και η Μυρτώ Κοροβέση στην Ανατολική Αττική.

Ο Μάριος Αθανασίου γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου 1974 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε. Το 1995, σε ηλικία 21 ετών, αποφάσισε να γίνει ηθοποιός ξεκινώντας τις σπουδές του στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη, απ' όπου αποφοίτησε το 1998. Από τότε έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών, θεατρικών και κινηματογραφικών παραγωγών. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου «Δύναμη Ζωής».

tsipras-athanasiou

Η Μυρτώ Κοροβέση, η οποία θα είναι υποψήφια στην Ανατολική Αττική, είναι δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές και γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στον Διόνυσο.

korovesi-tsipras