«Εξελίσσεται ένας αγώνας Δημοκρατίας, ένας αγώνας που εδράζεται στον κοινοβουλευτισμό», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα ο βουλευτής της ΝΔΔημήτρης Μαρκόπουλος. Είπε πως ο κ. Τζανερίκος κρίνεται ενώ ανέφερε πως το πολιτικό προσωπικό πρέπει να παραμείνει ενωμένο, ενώ σε ότι αφορά τη νέα ρύθμιση για το κόμμα Κασιδιάρη, έκανε λόγο για διάθεση περαιτέρω θωράκισης. Σε ότι αφορά την ακρίβεια απάντησε πως οι πολίτες αναγνωρίζουν πως είναι ένα διεθνές πρόβλημα.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του

Αναφορικά με το ζήτημα Τζανερίκου: Αυτή τη στιγμή εξελίσσεται ένας αγώνας δημοκρατίας, ένας αγώνας ο οποίος εδράζεται στον κοινοβουλευτισμό και νομίζω ότι ενώ θα έπρεπε να υπάρχει ένα ενιαίο μέτωπο κατά κομμάτων τα οποία έχουν διάφορα προβλήματα ως προς την τοποθέτησή για τη δημοκρατία κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν τεχνικά ζητήματα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει το πολιτικό προσωπικό της χώρα να παραμείνει ενωμένο με μια αδιαίρετη, δεδομένη φωνή απέναντι σε εκείνους που με τη στάση και την τοποθέτησή τους τα προηγούμενα χρόνια ήθελαν να καταλύσουν τη δημοκρατία. Από εκεί και πέρα ο κ. Τζανερίκος κρίνεται για τις πράξεις και τις ενέργειές του για την τροπολογία αναφορικά με το κόμμα Κασιδιάρη.

Με αφορμή τη δήλωση του κ. Βορίδη για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το κόμμα Κασιδιάρη: Δεν μπορουμε να μιλάμε για τεχνικά ζητήματα όταν πρόκειται για ζητήματα δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ή μπερδεμένος είναι ή ισχύει αυτό που είπε ο κ. Βορίδης, ας βγουν οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθούν. Εδώ δεν χωράει σπάσιμο ενός μετώπου δημοκρατικού, εδώ ή εντάσσονται όλοι στο δημοκρατικό μέτωπο ή εξυπηρετούν διαφορετικές ατζέντες.

Αναφορικά με τη νέα ρύθμιση για το κόμμα Κασιδιάρη: Έχουμε νομοθετήσει εδώ και καιρό, δεν είναι θέμα τροπολογίας αντιθέτως υπάρχει μια διάθεση περαιτέρω θωράκισης. Σε κάθε περίπτωση εμείς λέμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να υπάρξει ένα δημοκρατικό μέτωπο, όποιος σπάει αυτό το δημοκρατικό μέτωπο φέρει και την ευθύνη τα υπόλοιπα είναι τεχνικές συζητήσεις. Εδώ μιλάμε πολιτικά. Εδώ όλοι πολιτικά, δημοκρατικά κρινόμαστε για τη στάση μας, να θυμίσω ότι το ΠΑΣΟΚ παρά τις όποιες αμφιβολίες είχε, είχε ψηφίσει μαζί με τη ΝΔ. Εδώ κάποιοι θέλουν να κρύβονται πίσω από τα τεχνικά ζητήματα, ας απαντήσουν αυτοί που κρύβονται πίσω από τα τεχνικά ζητήματα.

Ερωτηθείς τι του λεει ο κόσμος που συναντά στον προεκλογικές του εξορμήσεις: Το πρόβλημα δεν θα το κρύψω, από την άλλη όμως πλευρά ο κόσμος ούτε εξοργισμένος είναι ούτε κάνει τυφλά χτυπήματα κατά πάσα κατεύθυνση για την ακρίβεια. Αναγνωρίζει ότι είναι ένα διεθνές φαινόμενο και στην κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη αναγνωρίζει μια τιμιότητα. Φέραμε το market pass, φέραμε απορρόφηση σε ότι αφορά τους κραδασμούς από την αύξηση της ενέργειας, γίνεται μια τίμια προσπάθεια. Αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες, δυσκολίες όμως που δεν αφορούν μόνο τη χώρα μας είναι πανευρωπαϊκές. Θα θυμίσω ότι οι πληθωριστικές πιέσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες σε χώρες με καλύτερη οικονομική κατάσταση από την Ελλάδα. ...Δεν πανηγυρίζω καταλαβαίνω ότι ο κόσμος έχει οικονομικά προβλήματα όμως ο ένας πυλώνας δράσης μας ήταν τα μέτρα όπως το market pass, το καλάθι του νοικοκυριού, η απορρόφηση των κραδασμών των αυξήσεων της ενέργειας, το άλλο ήταν η ενίσχυση των εισοδημάτων.