Δεν είναι μυστικό ότι στο ΠΑΣΟΚ προτιμούν να μη χρειαστεί να μπουν σε καμία συγκυβέρνηση προκειμένου να μην πληρώσουν τη φθορά από την όποια συνεργασία αλλά και τα αποτελέσματά της, ώστε ο χρόνος να λειτουργήσει υπέρ τους για να ανασυγκροτήσουν δυνάμεις.

Με τη Ν.Δ. βρίσκονται σε μετωπική, με κόκκινο πανί τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το πρώτο λεπτό που ξέσπασε η μεγάλη υπόθεση των παρακολουθήσεων. Ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν να αντιμετωπίσουν και το περίφημο «αριστερόμετρο» που, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, δείχνει ποια δύναμη είναι η πραγματικά αντιδεξιά και γνωρίζουν στο ΠΑΣΟΚ ότι σε περίπτωση που δεν συγκροτήσουν κοινό μέτωπο, θα τους χρεώσουν την επικράτηση της δεξιάς. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ωστόσο, δεν κρύβει τη δυσανεξία του για μια τέτοια συνεργασία, λέγοντας πολύ καθαρά ότι με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι πρώτο κόμμα, καθώς, όπως λέει, λειτουργεί σαν πολιτικός χορηγός της Ν.Δ., αυτή η συζήτηση για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν στέκεται.

Κόκκινο πανί για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ μέχρι σήμερα αποτελούσε, όπως είναι λογικό, ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος έχει «στολίσει» με διάφορους χαρακτηρισμούς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει κρύψει ότι τα συναισθήματά του είναι αμοιβαία, τονίζοντας ότι δεν μπορεί ούτε να συνομιλήσει με πρόσωπα όπως ο Παύλος Πολάκης. Με δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας άντεξε το διαζύγιο με τον αψύ Σφακιανό μόλις 20 ημέρες, στο ΠΑΣΟΚ μόνο διάθεση για συνεργασίες και άνοιγμα προς το κέντρο δεν βλέπουν από την πλευρά του.

Ήρθε, ωστόσο, να προστεθεί ακόμα ένα κόκκινο πανί, θυμίζοντας την αιώνια κόντρα του ΠΑΣΟΚ με το καραμανλικό μπλοκ. Αυτό δεν είναι άλλο από την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Αντώναρου με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, στη Χαριλάου Τρικούπη πάνε ένα βήμα παραπάνω από τη Ν.Δ., καθώς δεν τη βρίσκουν γραφική και λούμπεν απλώς, αλλά υποστηρίζουν ανοιχτά ότι ο Αλέξης Τσίπρας ξεπληρώνει, όπως λένε χαρακτηριστικά, γραμμάτια από την εποχή των ΑΝΕΛ στην καραμανλική του συνιστώσα.

«Εμείς δεν μπλέκουμε στα οικογενειακά του ΣΥΡΙΖΑ. Απλώς τους καλούμε να ρωτήσουν να μας πει ποιος πτώχευσε τη χώρα, επειδή ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή. Και κάποια στιγμή να αποφασίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ ποιο είναι το αφήγημά τους. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά αποδεικνύεται ότι όχι μόνο δεν αισθάνεται αμήχανα με την καραμανλική του πτέρυγα, αλλά πολύ αρμονικά επενδύει στους πιο επώνυμους εκφραστές της», ήταν το πρώτο και χαρακτηριστικό σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μάντζου, για την υποψηφιότητα Αντώναρου.

Μια νέα μετωπική ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την κυβέρνηση Καραμανλή και πρωταγωνιστή τον Αντώναρο μόλις ξεκίνησε…