Αιχμές σε βάρος του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου για την απόφασή του να ηγηθεί του κόμματος Κασιδιάρη, άφησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

 «Από πλευράς κύρους της Δικαιοσύνης μου προκαλεί πολύ δυσάρεστη - για να μην πω αλγεινή - εντύπωση η ενέργειά του. Η αντίδραση των αδελφών του κάτι λέει... Τον ίδιο τον γνωρίζω... Έκανε μια επιλογή που θα αποτελέσει το κριτήριο της αξιολόγησης όλης της διαδρομής του» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Αν ήθελε έτσι να αξιολογηθεί, το πέτυχε. Δεν νομίζω όμως ότι αυτή ήταν μια ορθή επιλογή».

 Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στη νέα τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη από την ολομέλεια του Α1 τμήματος.

 Υποστήριξε ότι η ρύθμιση αυτή δεν είναι αντισυνταγματική ή αντίθετη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. «Θα στερούσαμε όμως κάθε επιχείρημα αν η κρίση για το κόμμα Κασιδιάρη πήγαινε από το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος ο οποίος εκτίμησε ότι την επομένη των εκλογών η ρύθμιση αυτή θα χρησιμοποιηθεί για να γίνει προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο ή το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την ακύρωση των εκλογών.

 Τέλος, σε ότι αφορά την παραίτηση του κ. Τζανερρίκου ο κ. Βενιζέλος την χαρακτήρισε αναμενόμενη και ότι ο ίδιος δεν θα μπορούσε να μετάσχει στη διαδικασία μετά την δημόσια παρέμβασή του. «Όλο το σκηνικό, η δημόσια αντίδρασή του, ο διάλογος και η παραίτησή του ξενίζει. Είναι θεσμικά πρωτοφανής η ενέργειά του» σημείωσε.