Η Ντόρα Μπακογιάννη θα γιορτάσει το Πάσχα με τον σύζυγό της, δύο παιδιά και με 10 εγγόνια στα αγαπημένα της Χανιά. «Όλη μου τη ζωή κάναμε Πάσχα στην Κρήτη. Δεν έχω κάνει Πάσχα πουθενά αλλού -δεν έχω κάνει Πάσχα στην Κέρκυρα, δεν έχω πάει πουθενά, εκτός από 2-3 φορές στο Καρπενήσι, πουθενά-» ανέφερε, η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στο Zarpa Radio 89,6.

Όπως είπε χαριτολογώντας το… μενού των ημερών του Πάσχα, περιλαμβάνει κυνήγι πασχαλινών αυγών, κουλουράκια, σουβλιστό αρνί και χαρούμενη αναστάτωση στο σπίτι.

«Έχουμε ένα έθιμο απ’ όταν τα παιδιά ήταν μικρά. Κρύβουμε τα αυγά τα σοκολατένια στον κήπο. Εγώ μιλούσα με τον λαγό στο τηλέφωνο, ήμουν η μόνη που ήξερε τον αριθμό του και του έλεγα τη συμπεριφορά των παιδιών και μετά ερχόταν και έκρυβε ο λαγός τα αυγά και τα παιδιά τα έψαχναν. Αυτό είναι κάτι που το συνεχίζουμε μέχρι σήμερα».

«Καλύτερα να κάνω εκλογές… παρά να είμαι σπίτι!»

«Έρχονται και τα δύο μου παιδιά και όλα τα εγγόνια και τα επτά και ένα πρόσθετο που έχω τις μέρες του Πάσχα και τα δύο εγγόνια του Ισίδωρου» εξήγησε η κα Μπακογιάννη σημειώνοντας χαριτολογώντας πως «από παιδιά γίνεται χαμός! Καλύτερα να κάνω εκλογές παρά να είμαι σπίτι… »

«Θα βάψουμε αυγά, δεν ξέρω πόσα θα επιβιώσουν βέβαια γιατί όλα τα παιδιά θέλουν να βάψουν αυγά. Τσουρέκια δεν ξέρουμε να κάνουμε οπότε θα τα αγοράσουμε. Ξέρουμε όμως να κάνουμε κουλουράκια, δεν θέλω ούτε να σκεφτώ την κουζίνα πως θα γίνει με τα κουλουράκια…Το Πάσχα θα ψήσουμε το αρνί κανονικά.» εξήγησε η Ντόνα Μπακογιάννη.

Συγκινήθηκε μάλιστα όταν αναφέρθηκε με νοσταλγία στους γονείς της. «Μου λείπουν τρομερά οι άνθρωποι που έχουν φύγει. Το Πάσχα ήμασταν πάντα Χανιά.»

Μιλώντας τέλος για την αυξημένη κίνηση που έχει ξεκινήσει ήδη να υπάρχει στην πόλη είπε. «Βλέπουμε και εδώ στα Χανιά ότι η πόλη είναι γεμάτη κόσμο. Κατέβηκε ο άντρας μου και μου λέει το λιμάνι είναι γεμάτο ξένους. Του λέω μου βρήκες καμιά ψήφο παιδί μου; Όχι μου λέει δεν βρήκα ψήφο γιατί δεν μπορούσα να σταματήσω τον ξένο να του πω “vote for Dora”!».