Χαμός έγινε το πρωί σήμερα μεταξύ του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπης Παπαδημητρίου και του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελου Αντώναρου, με αφορμή την παρουσία του δεύτερου στα ψηφοδέλτια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Μεγάλη Πέμπτη είναι η ημέρα του Ιούδα, σας συμβουλεύω να πάτε εκκλησία», είπε αρχικά ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, με τον Ευάγγελο Αντώναρο να απαντά: «Αφήστε τα παιχνίδια, είμαι έμπειρος, αφήστε τους υπαινιγμούς».

Τα πνεύματα, δε, οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο όταν ο κ. Παπαδημητρίου είπε προς τον κ. Αντώναρο «σας "αγόρασε" ο Τσίπρας» και εκείνος απάντησε «εμένα κανείς δεν με εξαγοράζει».

Ο Ευάγγελος Αντώναρος υποστήριξε, επίσης, πως «ό,τι έχω πει έχει βγει» και ότι «αυτός που ψηφίζει Αντώναρο, ψηφίζει Αντώναρο και ΣΥΡΙΖΑ».

Ο διάλογος Παπαδημητρίου - Αντώναρου

Αντώναρος: Σιχαίνομαι τις στάμπες καραμανλικός, παπανδρεϊκός. Εγώ είμαι ο Ευάγγελος Αντώναρος και έχω τις απόψεις μου. Δεν θα σας πω πόσο καιρό έχω να μιλήσω με τον Κώστα Καραμανλή,

Παπαδημητρίου: Δεν αφήνετε τον άλλο να μιλήσει, αυτά σας είπαν στον ΣΥΡΙΖΑ;

Αντώναρος: Έχω πει 150.000 φορές πως οτιδήποτε έχω πει είναι δική μου άποψη.

Παπαδημητρίου: Έχετε πλασαριστεί, καθόλου δεν σας έχει πλασάρει κανείς, έχετε πλασαριστεί σε μια αργόσχολη στάση στο Κολωνάκι κάθε πρωί ως εκπρόσωπος του Καραμανλή, δεν έχετε ποτέ διαψεύσει. Ο Τσίπρας σάς "αγόρασε" γι' αυτόν τον λόγο.

Αντώναρος: Είστε βρομερός και υβριστικός και συκοφάντης, κανείς δεν με εξαγοράζει.

Παπαδημητρίου: Δεν εξαγοράζει εσάς αλλά την εικόνα του ανθρώπου που βρίζει από το πρωί έως το βράδυ τον Μητσοτάκη.

Αντώναρος: Ό,τι έχω πει έχει βγει, μου αποδίδονται ημερομηνίες για τις εκλογές που δεν έχουν καμία σχέση με τις εκλογές. Αυτός που ψηφίζει Αντώναρο, ψηφίζει Αντώναρο και ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ συντάσσομαι με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν με ρωτάτε αν έχω γίνει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, σας απαντώ όχι.

Στη συνέχεια της κόντρας, δε, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου σχολίασε ότι «πολύ σωστά σας απέδωσε ο κ. Μητσοτάκης τον όρο Λούμπεν, γιατί προσπαθείτε να παρουσιαστείτε ως κάτι που δεν είστε», για να προσθέσει πως «ο καθένας έρχεται με τις βαλίτσες του και οι δικές σας βαλίτσες είναι οι ύβρεις».

Απαντώντας για τον όρο Λούμπεν ο Ευάγγελος Αντώναρος είπε ότι «η λέξη αυτή σημαίνει κουρέλια στα γερμανικά και προέρχεται από την αριστερή φρασεολογία και ιδεολογία. Μου προκαλεί και μεγάλη εντύπωση -δεν αισθάνομαι βεβαίως ότι αναφερόταν σ' εμένα ο κ. Μητσοτάκης-, έχει και ένα πρόβλημα διατύπωσης ορισμένων όρων, επειδή έχει ζήσει, πρόβλημα διατύπωσης στα ελληνικά, προφανώς τι σημαίνει το καθένα. Και γι' αυτόν τον λόγο μου προκαλεί έκπληξη ότι ένας πρωθυπουργός εκλεγμένος, που έχει κυβερνήσει 4 χρόνια, χρησιμοποιεί έτσι απαξιωτικό και υποτιμητικό λόγο, λέξεις, και ενώ έχει πάει σε σπουδαίες σχολές, δεν ξέρει ότι τα δημόσια πρόσωπα δεν αναφέρονται στους συμπολίτες τους -προφανώς τους θεωρεί υπηκόους του ο κ. Μητσοτάκης, είναι μία άλλη ιστορία- με τέτοιους υποτιμητικούς (κόβεται), ειδικά όταν ασκούν το δικαίωμα που έχουν από το Σύνταγμα να είναι υποψήφιοι. Και επειδή ο κ. Μητσοτάκης έχει στις τάξεις του πολλά ύποπτα στοιχεία, ανθρώπους που είναι μπλεγμένοι σε λαμογιές, ύποπτες ιστορίες, ανθρώπους που προέρχονται από την άκρα δεξιά, με τους οποίους εμείς παλιά στη Ν.Δ. του Κ. Καραμανλή δεν κάναμε την παραμικρή κουβέντα. Παλιά εμείς στη Ν.Δ. στην οποία ανήκω από το 1976 και ευτυχώς με διέγραψε ο Μητσοτάκης. Εγώ είμαι πάντα κεντρώος του μεσαίου χώρου. Ποια Αριστερά; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολυσυλλεκτικό, μεγάλο κόμμα που εκτείνεται στο κέντρο».