Η Εύα Καϊλή θα βρίσκεται σε κατ οίκον περιορισμό μετά την αποφυλάκισή της από τις φυλακές του Χάρεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις φορέσει το βραχιολάκι, θα πρέπει να δώσει στις αρχές το κινητό που θα χρησιμοποιεί ώστε να μπορούν να επικοινωνούν μαζί της ανά πάσα ώρα, ένα χρειαστεί.

Ακόμα, κρίνεται απαραίτητο να μην πειράξει το μηχάνημα του hardware και τέλος, να σεβαστεί τις οδηγίες οι οποίες όμως δεν έχουν προσδιοριστεί ως τώρα.

Πότε θα βγαίνει και ποιους θα βλέπει

Επίσης, θα μπορεί να μετακινείται βάσει νόμου για να πάει δικαστήριο, για επείγοντα ιατρικά θέματα και ανωτέρα βία μετά από άδεια του εισαγγελέα.

Το εάν θα μπορεί να δει όποιον θέλει σπίτι της, να έχει ίντερνετ εξαρτάται από την απόφαση των βελγικών δικαστικών αρχών που φαίνεται δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη.

Επιπλέον, δεν της επιτρέπεται η έξοδος από τη χώρα, για αυτόν τον λόγο, μάλιστα της έχουν κρατήσει το διαβατήριο.

Αυτό που είναι γνωστό μέχρι στιγμής είναι ότι δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Τα επόμενα βήματα της Καϊλή μέχρι την εκδίκαση του Qatargate

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους στις Βρυξέλλες, στην πράξη δεν έχει αλλάξει τίποτα. Kατ’οίκον περιορισμός σημαίνει ότι συνέχιση της κράτησης αντί για το κελί στο σπίτι.

Η έρευνα συνεχίζεται από τι αρχές και επισημαίνουν ότι δεν κρίθηκε καμία αθωότητα. Όπως αναφέρουν, αυτή θα κριθεί όταν έρθει η ώρα στην κύρια δίκη.

Η πλευρά Καϊλή επιμένει ότι δεν υπήρξαν δαχτυλικά αποτυπώματα στα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι, άλλοι όμως λένε ότι αυτό δεν σημαίνει τίποτα και ότι πρέπει να αποδείξει ότι δεν ήξερε ή δεν είχε δει τα χρήματα.