«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό φέρνει σε Αθήνα και Βρυξέλλες η υπόθεση του ανεξάρτητου πλέον, προερχόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη.

Μάλιστα, απ' ό,τι φαίνεται, έντονο είναι το παρασκήνιο στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, καθώς από τη στιγμή που ήρθε στο φως της δημοσιότητας η καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου για σεξουαλική και σωματική κακοποίηση κατά του ευρωβουλευτή, κι άλλες καταγγελίες βγήκαν στο φως, οι οποίες όμως μπήκαν στο αρχείο.

Η πρώτη καταγγελία αφορούσε μία ασκούμενη από τη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε απευθυνθεί στις αρμόδιες Αρχές του Ευρωκοινοβουλίου και κατηγόρησε τον ευρωβουλευτή για σεξουαλική παρενόχληση και σωματική βλάβη.

Ωστόσο, δεν προχώρησε σε επίσημη καταγγελία και ύστερα από έρευνα των αρμόδιων υπηρεσιών η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστό πώς εξετάστηκε η υπόθεση, καθώς όλες οι διαδικασίες της Ευρωβουλής είναι απόρρητες.

Ακόμη, ένας άνδρας που εργαζόταν στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη κατήγγειλε εργασιακό μπούλινγκ, αλλά επίσης η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Να σημειωθεί πως αν και το θέμα με τον Έλληνα Ευρωβουλευτή δημοσιοποιήθηκε τώρα, στις Βρυξέλλες λέγεται πως ήταν κοινό μυστικό. Ήταν γνωστό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι το κλίμα μέσα στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη δεν ήταν ποτέ καλό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, από την αρχή της θητείας του έχει φύγει πολύς κόσμος από το γραφείο του. Λέγεται, μάλιστα, πως επέλεγε κυρίως ασκούμενους, οι οποίοι ήταν πιο χαμηλόμισθοι, και «έφευγε ο ένας μετά τον άλλο», ενώ υπήρχαν αρκετές αναφορές για θέματα συμπεριφοράς.

Σημειώνεται πως ο Αλέξης Γεωργούλης φέρεται να έχει ζητήσει ακρόαση και πριν αρθεί η ασυλία του.