Εντός της ημέρας αναμένεται ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, να παραλάβει την εισήγηση της διοικήτριας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, Θεανούς Καρποδίνη, με την οποία θα κατανέμεται συγκεκριμένα η εύλογη αύξηση στα οδοιπορικά των αιμοκαθαρόμενων νεφροπαθών.

Ο Θάνος Πλεύρης θα διαβιβάσει πάραυτα την σχετική εισήγηση στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο οποίος θα προσδιορίσει το ακριβές ύψος της σχετικής αύξησης.

Υπενθυμίζεται ότι θετική είναι η τοποθέτηση του Θάνου Πλεύρη, έναντι του δικαίου αιτήματος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών (ΠΟΝ), η οποία ζητεί την εύλογη αύξηση των οδοιπορικών, τα οποία καταβάλλει μηνιαίως ο ΕΟΠΥΥ στους αιμοκαθαρόμενους νεφροπαθείς, προκειμένου οι τελευταίοι να πηγαίνουν και να επιστρέφουν από το νοσοκομείο ή την ιδιωτική κλινική, όπου υποβάλλονται μέρα παρά μέρα σε αιμοκάθαρση.

Μάλιστα, η ΠΟΝ ζητεί η αύξηση να φτάνει στο 30% επί του ποσού, το οποίο χορηγείται σήμερα από τον ΕΟΠΥΥ στους αιμοκαθαρόμενους νεφροπαθείς.

Με δεδομένο ότι το ύψος των εν λόγω οδοιπορικών είναι καθηλωμένο από το 2012, ο Θάνος Πλεύρης έθεσε την Μ. Πέμπτη το θέμα της εύλογης αύξησης των οδοιπορικών για τους αιμοκαθαρόμενους νεφροπαθείς στον Θεόδωρο Σκυλακάκη, και αναμένεται εντός των επομένων ημερών η σχετική απόφαση του τελευταίου.