Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα εξασφαλίσει τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης, διευκρινίζει εκ νέου ο κ. Γιάννης Δραγασάκης, σχετικά με τα όσα είχε δηλώσει περί σχηματισμού κυβέρνησης ηττημένων.

Ειδικότερα, ο κ. Δραγασάκης προχώρησε σε διευκρινιστική ανάρτηση-αναδίπλωση προχώρησε ο Γιάννης Δραγασάκης μετά τα όσα δήλωσε χθες και σήμερα για διερεύνηση της δυνατότητας σχηματισμού «κυβέρνησης ηττημένων» με ΣΥΡΙΖΑ.

 Ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μιλά για νίκη του κόμματός του στις εκλογές ως απαραίτητη προϋπόθεση για σχηματισμό προοδευτικής διακυβέρνησης.

 Κατηγορεί τον «προπαγανδιστικό μηχανισμό της ΝΔ» ότι επιμένει παρά τις εξηγήσεις του. «Η "γραμμή" λοιπόν περί δήθεν "διαφωνιών" εντός του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ηττηθεί. Όπως θα ηττηθεί στην κάλπη ο κ. Μητσοτάκης» σημειώνει ο κ. Δραγασάκης.

 Η ανάρτηση του Γιάννη Δραγασάκη

 

«Το αίτημα αλλαγής φουντώνει στην κοινωνία. Η νέα προοδευτική πλειοψηφία θα έχει καθήκον να απαλλάξει τη χώρα από το καθεστώς Μητσοτάκη & τη βαριά κληρονομιά του.

 Η προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας μακράς πνοής είναι η μόνη εγγύηση γι' αυτό, & η καθαρή νίκη του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ στις εκλογές της 21ης Μάη είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για τον σχηματισμό της.

 Όλα αυτά ειπώθηκαν απόλυτα καθαρά & αναλυτικά, εκ νέου, & σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. Και πάλι, όμως, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΝΔ & τα όργανά του επιμένουν σε κατασκευασμένα αφηγήματα, ακριβώς γιατί βρίσκονται σε πανικό.

 Η "γραμμή" λοιπόν περί δήθεν "διαφωνιών" εντός του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ηττηθεί. Όπως θα ηττηθεί στην κάλπη ο κ. Μητσοτάκης.

 Η ΝΔ είναι απερχόμενη & το βράδυ των πρώτων εκλογών ο μηχανισμός της θα έχει σημαντικότερα ζητήματα να διαχειριστεί στο εσωτερικό της. ΓΔρ».

 Νέες διευκρινίσεις από Τσακαλώτο και Δραγασάκη

Μετά τον σάλο - προφανώς αφού εκτιμήθηκε ότι τρόμαξε τον κόσμο η θέση αυτή - νωρίτερα ο Γιάννης Δραγασάκης όσο και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέκρουσαν πρύμναν, με σημερινές τους δηλώσεις. Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε τη σχετική συζήτηση για «κυβέρνηση ηττημένων» στον προπαγανδιστικό μηχανισμό της ΝΔ:

 «Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΝΔ προσπαθεί από χθες να απομονώσει μια αποστροφή στην τηλεοπτική μου συζήτηση με τον κ. Μαγγηριάδη για να βγάλει συμπεράσματα που δεν ισχύουν.

 Μεταξύ άλλων, μιλήσαμε για συσχετισμούς και εκλογικά μαθηματικά.

 Εγώ απάντησα ότι μια συμμαχική κυβέρνηση με 49% θα είχε μεγαλύτερη νομιμοποίηση από μια αυτοδύναμη με 38% στις δεύτερες εκλογές.

 Αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν είναι εφικτό ούτε μαθηματικά ούτε πολιτικά αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγει πρώτο κόμμα. Για αυτό όλοι παλεύουμε για αυτόν τον εντελώς εφικτό στόχο.

 Γιατί ο κ. Ανδρουλάκης έχει δηλώσει ότι θα συνεργαστεί μόνο με τον πρώτο.

 Έτσι, αν δεν είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, η ίδια η πολιτική πραγματικότητα καθιστά μη πιθανή μια προοδευτική κυβέρνηση.

 Άρα μόνο με καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας την επομένη των εκλογών.

 Με αλλά λόγια, μια καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκαία συνθήκη για να τελειώνουμε με το καθεστώς Μητσοτάκη», έγραψε σε ανάρτησή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

 Δραγασάκης: Ήταν θεωρητική η συζήτηση...

Ο κ. Δραγασάκης συμμετείχε σήμερα το πρωί σε πάνελ με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, στον τηλεοπτικό σταθμό Action24. Αναφερόμενος στο θέμα συγκυβέρνησης με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Βαρουφάκη, ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω πως εάν τα αποτελέσματα των εκλογών αθροίζουν πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΜέΡΑ25, ασχέτως του τι λέει ο κ. Τσίπρας, θα την κάνουν την προσπάθεια να κάνουν κυβέρνηση».

 Στη συζήτηση τοποθετήθηκε και ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος επιχείρησε να «μαζέψει» το θέμα που προέκυψε για «κυβέρνηση ηττημένων» κάνοντας λόγο για θεωρητική συζήτηση στην οποία συμμετείχε. Προσπαθώντας να εξηγήσει και απαντώντας σε ερώτηση του κ. Γεωργιάδη, είπε συγκεκριμένα πως «σε μια εποχή πολλαπλών κρίσεων […] εμείς λέμε πως τα προβλήματα που έχουμε είναι μεγάλα και θέλουμε όχι μόνο μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλά και κοινωνική. Με αυτό το σκεπτικό, όλα τα σενάρια που λέμε είναι εκτός του σχεδιασμού μας. Κι αν τα φέρει η πραγματικότητα, όμως, έχεις δίκιο να με ρωτάς (απευθύνθηκε στον κ. Γεωργιάδη), τότε θα συνέλθουν τα όργανα του κόμματος θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε».