Νέα πολιτική ντρίμπλα σχεδιάζει, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Α. Κανελλόπουλος, ο οποίος σε συνεννόηση με τον Κασιδιάρη θα κατέβει τελικώς ως επικεφαλής του κόμματος ΕΑΝ, στο οποίο δεν θα συμπεριλάβει τον φυλακισμένο πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής αλλά το σύνολο των υποδεικνυόμενων από εκείνον υποψηφίων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το κόμμα «Έλληνες» δεν θα τεθεί καν στην κρίση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, τουλάχιστον σε αυτές τις εκλογές.

Πριν από λίγο σε ρεπορτάζ του Γ. Αναστασόπουλου στην ενημερωτική ιστοσελίδα pelop.gr αναφέρθηκε ότι «ο Κασιδιάρης ενίσχυσε την άποψη του κ. Κανελλόπουλου ότι πρέπει απρόσκοπτα ένα εθνικό-πατριωτικό κόμμα να συμμετάσχει στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου». Άλλες πηγές επισημαίνουν ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΕΑΝ θα τεθεί ο καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονία Ν. Βασιλειάδης.

Σημειώνεται ότι, όπως έχουν γράψει τα «Παραπολιτικά», ο πρώην εισαγγελέας σκόπευε να εφαρμόσει αυτήν την τακτική στις δεύτερες εκλογές, δεδομένης της απόρριψης των «Ελλήνων» από το ανώτατο δικαστήριο. Ωστόσο, έγιναν δεύτερες σκέψεις σχετικά με το ενδεχόμενο «να τελειώσουν όλα από την πρώτη φορά».