Αναβρασμός επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό με την υπόθεση Γεωργούλη να πυροδοτεί καθημερινά νέες εστίες αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κονταροχτυπιούνται ενώ στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχωρούν σε απαράδεκτες αναρτήσεις.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, αναφέρθηκε στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη και τόνισε ότι «δεν είμαστε όλοι το ίδιο», απαντώντας παράλληλα στα όσα είπε ο Γιάννης Οικονόμου στην τελευταία του ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών.

«Μια υπόθεση που μας έχει σοκάρει όλους είναι απαράδεκτο και ανήθικο να γίνεται εργαλείο κομματικής εκμετάλλευσης. Ο κ. Οικονόμου ξεχνά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αντέδρασε ακαριαία -σε 15 λεπτά- μόλις έγινε γνωστή η καταγγελία. Γιατί είμαστε με τα θύματα. Πάντα και αδιαπραγμάτευτα.

 Άραγε μπορεί να πει το ίδιο και η Νέα Δημοκρατία; Με παρελθόν στη συγκάλυψη, θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλή αντί να αφήνει τα στελέχη της δυο μέρες τώρα να χυδαιολογούν. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Γι’ αυτό ας είναι πιο προσεκτικοί, πιο μετρημένοι», είπε η Πόπη Τσαπανίδου.


 Οικονόμου: Τρία σημαντικά ζητήματα φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ αντιμέτωπο με τον καθρέφτη του

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο φως η υπόθεση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είπαμε ότι η ΝΔ δεν θα εργαλειοποιήσει το θέμα αυτό. Υπάρχουν όμως 3 σημαντικά ζητήματα που φέρνουν αντιμέτωπο τον ΣΥΡΙΖΑ με τον καθρέφτη του», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη.

 Αυτά τα 3 ζητήματα είναι «πρώτον η διαφορά μεταξύ της φήμης και της επίσημης καταγγελίας. Εκείνο το οποίο υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε ευθεία αντίθεση σε αυτό με το οποίο κατήγγειλαν την κυβέρνηση σε περιστατικά του παρελθόντος. Θυμίζω ότι είχαν “σταυρώσει” την κ. Μενδώνη παρότι υπάρχουν πληροφορίες ότι το γνώριζαν πολύ νωρίτερα».

 «Δεύτερον ένα σημαντικό ζήτημα για την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και την τοξική αντιπολίτευση που έκανε», πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου και διερωτήθηκε: «Αν αποδειχθεί ότι οι κατηγορίες ευσταθούν εμείς τι πρέπει να πούμε για τον ΣΥΡΙΖΑ; Ότι είναι κόμμα βιαστών; Όπως έκαναν βουλευτές και στελέχη του για εμάς εμπλέκοντας στελέχη μας στην υπόθεση του Κολωνού; Δεν αισθάνονται την ανάγκη να απολογηθούν για την αισχρή τους συμπεριφορά;»

 Τέλος, ο κ. Οικονόμου είπε για το θέμα αυτό ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά όσον αφορά την απομάκρυνση στελεχών από τα ψηφοδέλτιά τους και από το κόμμα. Υπάρχει και άλλο στέλεχος που έχει καταδικαστεί ομόφωνα με 13-0 και είναι στα ψηφοδέλτια».

 Η πρώτη αντίδραση του Βασίλη Μίγα για τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε σήμερα το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του κόμματος, Βασίλη Μίγα, τονίζοντας στη λιτή του ανακοίνωση ότι αυτό γίνεται λόγω της «χυδαίας και σεξιστικής ανάρτησής του».

 Ο ίδιος φαίνεται ότι δεν γνώριζε για τη διαγραφή του και ότι το έμαθε από δημοσιογράφο της εκπομπής TLive με την Τατιάνα Στεφανίδου. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, μάλιστα, ακούγεται να αρνείται ότι έκανε ο ίδιος κάποια ανάρτηση (καθώς τη διέγραψε) και ότι οι φράσεις που έγραψε ήταν «εν τη ρύμη του λόγου».


Ενημερωθήκαμε για τη διαγραφή σας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το γνωρίζετε;

Όχι.

Από μένα το μαθαίνετε;

Ναι.

Βγήκε ανακοίνωση πριν από λίγο…

Καλώς, εντάξει. Ευχαριστώ.

Δεν σας ενημέρωσαν.

Κάτι μου είπαν για κάποια ανάρτηση αλλά δεν έδωσα σημασία.

Ακούστε ολόκληρο το διάλογο:

 Οι… «παραφωνίες» του ΣΥΡΙΖΑ με τις χυδαίες αναρτήσεις

Όμως, η ανάρτηση του Βασίλη Μίγα δεν ήταν η μοναδική που κυκλοφόρησε σήμερα στο ίντερνετ, καθώς άλλα δύο μέλη του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν σε χυδαίες και σεξιστικές αναρτήσεις, εκ των οποίων η μία έγινε από γυναίκα υποψήφια βουλευτή του κόμματος της Κουμουνδούρου.

 Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν οι αναρτήσεις του μέλους της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Νικόπουλου για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, καθώς σε αυτές χαρακτηρίζει απέραντο «μπ@@ρδ@λ@ την ευρωβουλή» και αποδίδει εκδικητικότητα στο θύμα, εις βάρος του ευρωβουλευτή.

 Η άλλη περίπτωση αφορά την υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Β Θεσσαλονίκης, Αναστασία Γαϊταρτζή, η οποία κάνει λόγο για «στημένο» γεγονός πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου, όπως ανέφερε και ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης στο πρώτο του μήνυμα μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας εις βάρος του από τα ΜΜΕ.

 Έρευνα από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

 Οι αναρτήσεις και οι δημόσιες τοποθετήσεις έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο από τη ΝΔ, όσο και από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ενώ την ίδια ώρα, μετά από καταγγελία, ξεκίνησε έρευνα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, για τη διαρροή των στοιχείων της κυρίας Χρονοπούλου, χωρίς τη συναίνεση και συγκατάθεσή της και σε χρόνο προγενέστερο της δικής της, δημόσιας τοποθέτησης μέσω facebook.

 Η δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας τον ευρωβουλευτή αποτελεί μέρος της πολιτικής αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει από τη στιγμή που η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, έκανε γνωστή την υπόθεση, ανακοινώνοντας το αίτημα των βελγικών αρχών για άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Η πολιτική κόντρα μαίνεται και για το πότε έμαθαν στο κόμμα του την καταγγελία σε βάρος του, αλλά και για τη συμπεριφορά που είχε επιδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν- όπως στην υπόθεση Λιγνάδη

Η διαδικασία για την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη αναμένεται περί τα τέλη του Μαϊου, εκτός κι αν ορισθεί νωρίτερα ειδική διαδικασία. Πάντως, η καταγγελία της κυρίας Χρονοπούλου άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τον ευρωβουλευτή, καθώς στην επιφάνεια έρχονται κι άλλες υποθέσεις με αρνητικό πρωταγωνιστή τον ίδιο: Η μία αφορά κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος ασκούμενης στο γραφείο του που θεωρείται πλέον εξαιρετικά πιθανό να προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία στις Αρχές, και η δεύτερη εργασιακό μπούλινγκ σε βάρος άνδρα εργαζόμενου στο γραφείο του που αποχώρησε με μακρά αναρρωτική άδεια.

 Ανδρουλάκης: Υπεύθυνοι για το ψηφιακό παρακράτος  Μητσοτάκης - Τσίπρας

 Μέσα σ’ αυτό το κλίμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης από τη Λέσβο όπου βρίσκεται σημείωσε ότι είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο διαδίκτυο και πρόσθεσε ότι  ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας είναι απολύτως υπεύθυνοι για τη λειτουργία ενός ψηφιακού παρακράτους, “κουκουλοφόρων”, ψηφιακών συμμοριών, που στοχοποιούν  προσωπικότητες ανθρώπων, που είτε θεωρούν ότι μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδια τους είτε για άλλους δικούς τους λόγους.

 Θεωρώ ότι κάθε δημοκράτης και προοδευτικός πολίτης έχει χρέος να σταθεί απέναντι σε αυτές τις απάνθρωπες πρακτικές. Είναι πρακτικές, που δεν αξίζουν σε μία ευρωπαϊκή χώρα. Δεν αξίζουν στην Ελλάδα της Δημοκρατίας, στην Ελλάδα των αγώνων για το Κράτος Δικαίου. Γι΄ αυτό, έχουμε χρέος να σταθούμε απέναντι σε όλους εκείνους, που δεν καταλαβαίνουν ότι έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από την εποχή, που αυτές οι πρακτικές γίνονταν αποδεκτές. Έχουμε τη δύναμη να εναντιωθούμε σε αυτό το ψηφιακό παρακράτος, το οποίο υποβαθμίζει κάθε έννοια κράτους δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων».