«Η περιφέρεια έχει μείνει εκτός αστικής ανάπτυξης», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Νομίζω ότι ένας κύκλος πολιτικός είναι πιο πλήρης όταν έχεις προσφέρει και στην γενέτειρα των γονιών σου και αυτό κάνω τώρα. Η ανταπόκριση είναι πάρα πολύ θετική αλλά και τα προβλήματα τεράστια γιατί η ελληνική περιφέρεια έχει δυστυχώς μείνει έξω από την στρατηγική ανάπτυξης πολλών κυβερνήσεων και είναι η στιγμή να γυρίσει το αστικό κέντρο προς την περιφέρεια αν θέλει να επιβιώσει.

»Μέσα από αυτές τις εκλογές, που δυστυχώς κατακερματίζουν το πολιτικό σύστημα σε πρώτη φάση, θα πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα και κρίνεται το πολιτικό σύστημα από την ωριμότητα που θα δείξει για να κρατήσει την Ελλάδα σε σταθερή τροχιά γιατί χάνουμε την μεγάλη εικόνα, δεν είναι μόνο το εσωτερικό είναι και η μεγαλύτερη εικόνα των ανακατατάξεων σε ολόκληρο τον κόσμο.

»Ο στόχος είναι στις πρώτες εκλογές να βγει ένα αποτέλεσμα που να δώσει σταθερή κυβέρνηση στην Ελλάδα. Η ΝΔ έχει βάλει τους στόχους της πιστεύουμε ότι πρέπει να συνεχίσει και να ολοκληρώσει σε πρώτη φάση το στρατηγικό της σχέδιο για την ανάπτυξη της Ελλάδος. Έχουν γίνει πάρα πολλά και τα αναγνωρίζει ο κόσμος, αυτή τη σταθερότητα να μην την εκθέσουμε σε κίνδυνο και εδώ είναι μοιρασμένες οι ευθύνες.

»Αν προκύψει ανάγκη τότε θα δούμε ποια είναι η πλατφόρμα μιας συνεργασίας. Εγώ ήμουν και μέλος της κυβέρνησης Παπαδήμου , ήταν μια κυβέρνηση που έκανε πολλά, θα μπορούσε να κάνει περισσότερα εάν δεν ήταν ελαφρώς ετερόκλητη η σύνθεση της και αν το κόμματα δεν έκαναν υποχωρήσεις μπροστά στον πάγιο στόχο τους να κυριαρχούν στο πολιτικό σκηνικό. Δηλαδή οι συνεργασίες προϋποθέτουν μίνιμουμ πλαίσιο συνεργασίας με βάση σταθερές. Πενήντα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν αλλά μια κυβερνηση συνεργασίας μπορεί να έχει πέντε στόχους. Το καλύτερο απ’ όλα θα ήταν- αυτό επιδιώκει η ΝΔ μέσα από τις εκλογικές διαδικασίες πρώτη ή δεύτερη- να έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση για να συνεχίσει πάνω στις σταθερές που έχει ήδη δημιουργήσει. Το πώς θα εξελιχτούν τα πράγματα δεν είναι μόνο το τι επιθυμεί κάθε κόμμα είναι τι μήνυμα θα στείλει η ελληνική κοινωνια στο πολιτικό σύστημα.

»Η απλή αναλογική είναι καταστροφική για τον τόπο, το έχει αποδείξει το παρελθόν, και φυσικό είναι η προτεραιότητα να είναι σταθερότητα την επόμενη μέρα το πώς θα εκδηλωθεί και θα εκφραστεί η σταθερότητα είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων».

Κληθείς να κάνει έναν απολογισμό της διακυβέρνησης της ΝΔ

«Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει περισσότερα για να βελτιώσουμε και να αναβαθμίσουμε τη λειτουργία του κράτους. Το κράτος να λειτουργεί πιο εύρυθμα. Ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε ένα κράτος που να λειτουργεί με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα δηλαδή με ισχυρούς θεσμούς που να ξεπερνούν σε κάποια ζητήματα ακόμα και τις ίδιες τις κυβερνήσεις.»