Την πρόθεσή του να καταθέσει στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη της Ηλείας που θα συμπαρασύρει και τη Δυτική Πελοπόννησο εκδήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τη Χριστίνα Κοραή και τον Δημήτρη Τάκη ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος. Αναφερόμενος στην παρουσία του κόμματος Σπαρτιάτες στη Βουλή, είπε πως οι απανωτές κρίσεις στην Ευρώπη οδήγησαν στην αντισυστημική αντίδραση. Είπε πως η ΝΔ είναι ένα κόμμα που έχει δείξει ότι αντέχει στον χρόνο, καθώς προσαρμόζεται στα νέα δεδομέναΓια τον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά αν θα συνεχίσει να υπάρχει ή αν θα διαλυθεί. 

Ανέφερε πως η νίκη της ΝΔ είναι προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη
και τόνισε πως οι επόμενες μήνες είναι μήνες δουλειάς για τη ΝΔ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Αβραμόπουλου

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Τζουμάκα ότι «όσοι ψήφισαν ΝΔ είναι κακομοίρηδες» 

Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Άμα λαμβάνουμε υπόψη και σχολιάζουμε κάθε ανοησία που λέγεται τότε δεν θα έχουμε τίποτα σοβαρό να κάνουμε.

Για την Ηλεία 

Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ θα δώσω προτεραιότητα στα μεγάλα θέματα της Ηλείας που είναι οι υποδομές, η υγεία, η τουριστική ανάπτυξη που έχει μείνει πάρα πολύ πίσω και στήριξη του αγροτικού τομέα γιατί αν αυτός ο τομέας όπως συνεχίζει να φθίνει οδηγηθεί σε ένα αδιέξοδο τότε θα έχει επιπτώσεις στην οικονομία και στο εξαγωγικό εμπόριο. Άρα χρειάζεται να ασχοληθώ με τα μεγάλα, τα μικρά και τα ασήμαντα δεν πρόκειται να με αγγίξουν. Προτίθεμαι σύντομα να καταθέσω μια ολοκληρωμένη πρόταση για ένα στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη αυτού του τόπου που θα συμπαρασύρει και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Αναφορικά με το κόμμα των Σπαρτιατών 

Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Οι απανωτές κρίσεις στην Ευρώπη οδήγησαν δυστυχώς σε έναν άλλο δρόμο ένα κομμάτι της κοινωνίας, στην αντισυστημική αντίδραση κάτι που εκμεταλλεύτηκαν και πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα και από την Αριστερά και από την άκρα Δεξιά. Είναι ένα φαινόμενο της εποχής, δεν είναι βιώσιμο, είναι ανησυχητικό.

Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Όλοι αυτοί που πρεσβεύουν αυτές τις αντιλήψεις με βαθειά αντιδημοκρατικά αισθήματα και νοοτροπία δεν έχουνε θέση στη σύγχρονη ελληνική δημοκρατία γιατί η Ελλάδα με τα προβλήματα της, τις δυσκολίες της έχει καταφέρει να είναι σε ένα ανώτερο επίπεδο δημοκρατικότητας σε ότι αφορά τη λειτουργία της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος. Συνεπώς είναι ένα φαινόμενο εποχής, θα προκαλέσει ζητήματα μέσα στη Βουλή αυτή η 8κομματική Βουλή αλλά νομίζω ότι με τη σωστή διαχείριση θα συνεχίσει η ελληνική δημοκρατία να λειτουργεί απρόσκοπτα και χωρίς να φοβάται.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να κατατεθούν προσφυγές κατά του κόμματος των Σπαρτιατών

Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Τυπικά αυτό το σχήμα δεν σήκωσε κατευθείαν τη σημαία της Χρυσής Αυγής γιατί αν ήταν Χρυσή Αυγή δεν θα είχε καμία θέση στο κοινοβούλιο. Μπήκε από την πίσω πόρτα, την κερκόπορτα της πολιτικής και έκανε την εμφάνισή του από εκεί και πέρα εναπόκεινται στο πως θα συμπεριφερθεί μέσα στο κοινοβούλιο και στον ελληνικό πολιτικό σκηνικό, όλα αυτά θα αξιολογηθούν και θα κριθούν όπως συνέβη και με την Χρυσή Αυγή.

Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Τους μήνες που πέρασαν και βεβαίως φροντίζουν και τα ΜΜΕ για αυτό, πολύ-διαφήμισαν τον κ.Κασιδιάρη και τώρα πολύ-διαφημίζουν αυτό το μόρφωμα νομίζω ότι οι ευθύνες είναι μοιρασμένες για το ποια θέση έχει αυτό το σχήμα στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό. Νομίζω ότι παραδίνουμε σημασία, βεβαίως το λαμβάνουμε υπόψη, υπάρχει δεν μπορεί να το αγνοήσει κανείς, το τι πρεσβεύει, πως θα συμπεριφερθεί, ποια είναι η βαθύτερη νοοτροπία του θα το δούμε πάρα πολύ σύντομα από εκεί και πέρα το λόγο τον έχει ο θεματοφύλακας της ελληνικής δημοκρατίας που είναι η ίδια η Δικαιοσύνη.

Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ

Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Μακάρι να είχαμε θεσμικά κόμματα ισχυρά που να άντεχαν στο χρόνο, η ΝΔ το έχει αποδείξει αυτό και έχει μεταλλαχθεί σε μια ευρύτερη μεγάλη παράταξη που καλύπτει ένα εύρος πραγματικά εντυπωσιακό. Σε λίγη ώρα συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο αναμένεται ο Τσίπρας να δώσει το στίγμα των επόμενων κινήσεών του. Δεν είναι θέμα προσώπων, είναι αν αυτό το κόμμα θα συνεχίσει να υπάρχει και να εξελιχθεί σε ένα θεσμικά ισχυρό πυλώνα της δημοκρατίας ή θα πάρει το δρόμο της διάλυσής του. Πολλές φορές έχει αποδειχθεί στο παρελθόν ότι πολλά κόμματα έφτασαν ξανά εκεί απ’ όπου είχαν ξεκινήσει. Το τι γίνεται στο εσωτερικό τους είναι καθαρά θέμα του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ και θα δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα και ποια θα είναι η έκβαση.

Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Τίποτα δεν αποκλείεται στην πολιτική όλα όμως εξαρτώνται από το πώς τα κόμματα προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα και επικαιροποιούν το βαθύτερο νόημα της ύπαρξής τους. Το έκανε η ΝΔ.

Αναφορικά με τη νίκη της ΝΔ

Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι προσωπική κυρίως αυτή η νίκη του κ. Μητσοτάκη γιατί οι αντιλήψεις και όλη του η φιλοσοφία και θεωρία βρήκε ανταπόκριση στην ελληνική κοινωνία η οποία πάντοτε επιζητούσε την συνεννόηση και τη σύνθεση μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις.

Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Πρωθυπουργός χθες με τις δηλώσεις του έδωσε το στίγμα το πώς θα κινηθεί αυτή η κυβέρνηση. Οι προτεραιότητες είναι σαφείς, ο χρόνος είναι ήδη περιορισμένος, όταν κάποιος αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας για δεύτερη φορά η περίοδος χάριτος είναι πολύ μικρότερη σε χρόνο από ότι όταν ξεκινάει. 120 μεταρρυθμίσεις, 79 ορόσημα του Ταμείου ανάκαμψης και 959 επιχειρησιακές δράσεις. Έχει δουλειά αυτή η κυβέρνηση δεν θα περάσει ούτε καλοκαίρι ούτε Φθινόπωρο ούτε και τον επόμενο χειμώνα. Οι επόμενοι μήνες είναι μήνες σκληρής δουλειάς.

Αναφορικά με την συνάντηση Μητσοτάκη –Ερντογάν

Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Βλέπω τον τελευταίο καιρό μια ελαφρά στροφή της Τουρκίας προς τη Δύση. Ο δρόμος της Τουρκίας προς τη δύση περνάει μέσα από την Ελλάδα. Είναι σημαντικό ότι το κλίμα έχει αλλάξει, κάποια πράγματα πάνε να αλλάξουν προς το καλύτερο, οι δικές μας θέσεις είναι ξεκάθαρες. Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί μαζί του , έχει στείλει ήδη τα μηνύματά του θέλω να πιστεύω ότι θα ανταποκριθεί και ο κ. Ερντογάν. Αυτό τον καιρό η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν ισχυρές κυβερνήσεις και ισχυρούς ηγέτες οσάκις στο παρελθόν μπορούσαν να συνομιλήσουν και να συνεννοούνται οι ηγέτες περνούσαμε καλές περιόδους. Μπροστά μας πιστεύω ότι εξελίσσεται κάτι πιο ευοίωνο για τις σχέσεις.