«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερο κόμμα στις εκλογές», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο κ. Κακλαμάνης εκτίμησε ότι το ποσοστό των δύο μεγάλων κομμάτων θα είναι πάνω από 60%.

Για τον Αλέξη Γεωργούλη ο βουλευτής της Ν.Δ. είπε πως το θέμα έχει δρομολογηθεί με την άρση της ασυλίας του, ενώ υπάρχει και το τεκμήριο της αθωότητας.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη στα Παραπολιτικά 90,1

Για τις φήμες ότι η Ν.Δ. προσεγγίζει βουλευτές της Ελληνικής Λύσης

Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Χθες ακούγοντας τον κ. Βελόπουλο πρόκειται για εκτός τόπου και χρόνου αυτά τα οποία έλεγε γενικότερα και είναι και μια δικαίωση του κ. Μητσοτάκη που έχει ξεκόψει οποιαδήποτε συνεργασία με το συγκεκριμένο κόμμα. Όσον αφορά τους τρεις συναδέλφους της Ελληνικής Λύσης, εγώ ξέρω ότι πρόκειται για πολύ συνεπείς βουλευτές πρώτον και δεύτερον για να γίνουν όλα αυτά, κατ' αρχάς προϋποθέτει να επανεκλεγούν οι άνθρωποι...

Για τις εκλογές

Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Πιστεύω απολύτως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερος στις εκλογές. Κάνω μια πρόβλεψη ότι τα δύο μεγάλα κόμματα θα είναι πάνω από 60% το άθροισμά τους, άρα δεν βγαίνει αριθμητικά το πράγμα. Δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη γιατί ο μεν Τσίπρας λέει αυτά που λέει, ο Ζαχαριάδης που εκφράζει την ηγετική ομάδα είναι απόλυτος και αυτός και ένας άνθρωπος πολύ σοβαρός όπως ο Δραγασάκης και μετά ο Τσακαλώτος την επόμενη μέρα λένε ακριβώς τα ανάποδα, αυτά να τ’ ακούει ο ελληνικός λαός για να βγάλει συμπέρασμα πόσο δίκιο έχουμε όταν λέμε «δώστε αυτοδυναμία στη Ν.Δ.».

Για την υπόθεση Γεωργούλη

Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Το θέμα αυτό έχει δρομολογηθεί με την άρση ασυλίας του κ. Γεωργούλη, βεβαίως πάντα με την προϋπόθεση του τεκμηρίου της αθωότητας. Αυτόματα μπαίνει το θέμα στην υπόθεση της βελγικής Δικαιοσύνης. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να πούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα βιαστών που μας είχαν σύρει ό,τι μας είχαν σύρει για την υπόθεση Λιγνάδη και να μη λένε τώρα "όχι, δεν είπαμε αυτά". Εγώ θυμάμαι τη συζήτηση μέσα στη Βουλή με τον κ. Τσίπρα να απευθύνεται και να κουνάει το δάχτυλο στον κ. Μητσοτάκη και στην κ. Μενδόνη και το τι είπε εκείνη την ημέρα δεν λέγονται. Εμείς δεν πρόκειται να το γενικεύσουμε και σε καμία περίπτωση δεν θα διολισθήσουμε εκεί.

Για τη δημοσιοποίηση του ονόματος του θύματος

Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Χάρηκα που προσέφυγε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων γιατί πρέπει να μάθουμε ποιος διέρρευσε το όνομα της γυναίκας αυτής. Ασέλγησαν επάνω της για δεύτερη φορά. Ήταν αναρτήσεις αυτές που βγήκαν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;

Για την ελληνική ευρωομάδα

Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Αυτή τη στιγμή έχουμε έναν στη φυλακή, τον Λαγό, δεν θα κλάψουμε, αλλά είναι στη φυλακή. Μια αποφυλακισμένη με βραχιολάκι και την τρίτη περίπτωση του κ. Γεωργούλη και επειδή τα είπα αυτά σε κάποια εκπομπή, μου είπαν ξεχάσατε την κ. Σπυράκη. Το θέμα της κ. Σπυράκη δεν έχει καμία σχέση με τα τρία προηγούμενα θέματα. Μην την τσουβαλιάζουμε με τους τρεις προηγούμενους και σε τελική ανάλυση και τα χρήματα τα οποία είχε πάρει ο βοηθός της πήγε και τα κατέβαλε από το δικό της πορτοφόλι.

Για την Α’ Αθήνας

Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Η Α’ Αθήνας θα κρατήσει τις δυνάμεις της. Η εκτίμηση που σας κάνω είναι ότι την πρώτη Κυριακή η Ν.Δ. θα εκλέξει τουλάχιστον 5 βουλευτές και τη δεύτερη Κυριακή θα έχουμε 6.