«Την Κυριακή το βράδυ η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα και θα έχει διακριτή διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή ο υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθηνών με τη ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

Εκτίμησε πως το θέμα Κατρούγκαλου θα στοιχίσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, προέβη στην εκτίμηση πως εννέα μέρες μετά τις εκλογές θα ορκιστεί η νέα Βουλή, θα εκλεγεί το προεδρείο της και την επόμενη ημέρα θα διαλυθεί εφόσον εξαντληθεί το τριήμερο διερευνητικών εντολών από τα τρία κόμματα.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του

Κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση Κατρούγκαλου: Αυτό ήταν το «κερασάκι» στην τούρτα.. Η τούρτα είναι ότι την Κυριακή το βράδυ η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα, θα έχει διακριτή διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ και θα έχει ένα ποσοστό στο οποίο βοήθησε το «κερασάκι» το χθεσινό του κ. Κατρούγκαλου που θα είναι το εφαλτήριο. Αυτό που πριν ένα μήνα φάνταζε πολύ δύσκολο, δεν λεω ότι το έχουμε στην τσέπη αλλά είναι πια απόλυτα εφικτός ο στρατηγικός στόχος που είχαμε της αυτοδύναμης ΝΔ στις δεύτερες εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια Βαβέλ που δεν γνωρίζει η αριστερά τι ποιεί η δεξιά του αυτό δεν περιμέναμε χθες για να το καταλάβουμε, ήταν μια επιπλέον επιβεβαίωση. Μπορεί να ομνύουν, μπορεί αν σκίζουν τα ιμάτιά τους, μπορεί τον άνθρωπο να τον πέταξαν έξω από τους συνδυασμούς αλλά τους ξέφυγε, δεν τους ξέφυγε η αλήθεια είναι αυτή.

Ερωτηθείς αν θα στοιχίσει η δήλωση Κατρούγκαλου στο ΣΥΡΙΖΑ: Ναι, θα τους στοιχίσει.

ΔΗΜ: Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν υπάρχει αυτό στη «συμφωνία αλήθειας» με το λαό

 Η λέξη αλήθεια έχει πάρει διαζύγιο από το ΣΥΡΙΖΑ από το 2015. Ας τη λέγανε κάπως αλλιώς, δεν υπάρχει αλήθεια και ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς ποια πιστεύει ότι θα είναι τα ποσοστά της ΝΔ: Δεν θα εκπλαγώ αν δω ποσοστά που θα αγγίξουν με μέτριες εκτιμήσεις το 35 με 36%. Αυτό σημαίνει ότι η δεύτερη Κυριακή με μια σοβαρή προεκλογική εκστρατεία θα δώσει το ποθούμενο αποτέλεσμα.

Για την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ: Εδώ και 15 μέρες τους προκαλούμε, τους ζητούμε να αποφασίσουν όλα τα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ ανταποκρίθηκε σχεδόν αμέσως, να διαλέξουν ποιον φορέα θέλουν το Γενικό Λογιστήριο, την επιτροπή Προϋπολογισμού της Βουλής, τον κ. Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος και να στείλουμε τα προγράμματά μας να κοστολογηθούν ώστε να φανεί το ψέμα της ΝΔ» κατά το ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αντιλαμβάνεστε δεν απαντούν, γύρω-γύρω όλοι...

Ερωτηθείς αν μπορεί να θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ θέμα αποτελεσμάτων των εκλογών: Εδώ δεν αμφισβητήθηκαν οι εκλογές του ’75 που γινόντουσαν με το μολύβι και το χαρτί θα αμφισβητηθούν μετά από 50 χρόνια; Αυτά είναι ντροπή και να λέγονται αλλά βεβαίως δικαίωμα στο όνειρο έχουν όλοι, όλα τα κόμματα, όλοι οι αρχηγοί αλλά τα όνειρα κάποτε σταματούν, ξυπνάς και βλέπεις όπως λεει και το τραγούδι «μ’ ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό». Καταλαβαίνουν ότι αυτά που μας έλεγαν τόσο καιρό «θα είμαστε πρώτοι και θα κάνουμε κυβέρνηση» την Κυριακή θα πάρουν τέλος και αρχίζουν τώρα άλλο παραμύθι. Είναι ντροπή και να το λένε.

Για το σενάριο κυβέρνησης ειδικού σκοπού: Με ποιον να την κάνει; Βγήκε ο κ. Κουτσούμπας του έριξε πατσαβούρα στη μούρη. Ο Βαρουφάκης ούτως ή άλλως δεν εχει χέρια τα έχει κόψει από τους ώμους και ο κ. Ανδρουλάκης το απέρριψε αλλά και μόνο που το είπε δείχνει ότι λεει στον ελληνικό λαό «ψήφισε με όχι για να σε κυβερνήσω αλλά για να κάνω κυβέρνηση ειδικού σκοπού , να κάνω προανακριτική , να στείλω τον Κυρ. Μητσοτάκη στο ειδικό δικαστήριο και στη φυλακή». Δεν ντρέπονται! Εγώ λεω, μαυρίστε τον την Κυριακή, δώστε την απάντηση. Ψηφίστε ανθρώπους και κόμματα που θέλουν να κυβερνήσουν.9 μέρες μετά τα εκλογές της Κυριακής θα ορκιστεί η Βουλή, θα εκλεγεί για μια μέρα το νέο προεδρείο της και την επομένη μέρα θα διαλυθεί εφόσον εξαντληθεί το τριήμερο και από τα τρία κόμματα.

Για το ΠΑΣΟΚ: Δεν θα μιλήσω για το ΠΑΣΟΚ και το ποσοστό του την Κυριακή αλλά επειδή θα πάμε σε δεύτερη Κυριακή εξαιτίας της αδιαλλαξίας του κ. Ανδρουλάκη αυτό θα το πληρώσει στη δεύτερη κάλπη.