Στις κρίσιμες εκλογές της 21ης Μαϊου και το ενδεχόμενο να «μπλέξουμε σε περιπέτειες» σχολίασε ο πρώην, πλέον, κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στην κρισιμότητα των εκλογών τόνισε: «Μία κάλπη έχουμε μπροστά μας, ο πρωθυπουργός εμφατικά το έχει πει, είναι η εκλογή της 21ης Μαΐου. Αυτή είναι που θα καθορίσει το μέλλον του τόπου, ποιος θα κυβερνήσει και πώς θα προχωρήσουμε ή αν θα μπλέξουμε σε περιπέτειες, οι οποίες είναι περισσότερο πολύπλοκες από αυτές που φαντάζεται κανείς, αν προκύψει μια άλλη κυβέρνηση -με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την πολιτική κατεύθυνση της χώρας, για την επιστροφή στο παρελθόν, για την επάνοδο του κ. Βαρουφάκη που θα "ανατινάξει τις τράπεζες"- για τον εγκλωβισμό της χώρας σε έναν ατέρμονο κύκλο αστάθειας για πάρα πολλά χρόνια».

 Ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον ρ/σ Σκάι, υπογράμμισε παράλληλα πως:  «Ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας -που διάφοροι πονηροί έρχονται το παίζουν υπερπατριώτες και πιο ευαίσθητοι σε εθνικά και κοινωνικά- μπορεί να δει τι έκανε η κυβέρνηση αυτά τα τέσσερα χρόνια».

 «Η μεγάλη εικόνα είναι ότι η Ελλάδα του 2023 είναι πολύ καλύτερη από την Ελλάδα του 2019. Και η πρώτη -αυτή που αλλάζει, ενδεχομένως, όχι όσο γρήγορα όσο θα θέλαμε- συγκρούεται συνεχώς με τη δεύτερη, που μιλά μόνο για το παρελθόν και την επιστροφή στο χθες», είπε επίσης ο κ. Οικονόμου σημειώνοντας πως στο τέλος της δεύτερης τετραετίας οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα θα έχουν αυξηθεί κατά 25% ενώ έκανε λόγο για πιο αποτελεσματικό και φιλικό Δημόσιο. «Η αξιολόγηση δεν είναι μπαμπούλας, δεν σημαίνει περιθωριοποίηση. Σημαίνει εξέλιξη και βελτίωση», υπογράμμισε.

 Απόλυτη προτεραιότητα της επόμενης περιόδου η αναβάθμιση του ΕΣΥ

Επιπρόσθετα είπε πως η αναβάθμιση του ΕΣΥ είναι απόλυτη προτεραιότητα της επόμενης περιόδου ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε ότι εξαιτίας της κυβερνητικής του θητείας και του τρόπου με τον οποίο επέλεξε να πολιτευτεί αυτή την προεκλογική περίοδο, δεν τον πιστεύει κανείς.

 «Ποιος να πιστέψει έναν άνθρωπο που πάει να κάνει καμπάνια με ένα ζήτημα που δεν υπάρχει, ότι ιδιωτικοποιείται, λέει, το νερό; Είναι αυτός που το έδωσε 99 χρόνια στο Υπερταμείο. Ο νόμος γράφει ότι δεν ιδιωτικοποιείται. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους», ανέφερε και πρόσθεσε: «Όλα αυτά τα 4 χρόνια ζήσαμε στην απόλυτη τοξικότητα και στη λασπολογία. Όμως, την ίδια στιγμή η πραγματικότητα έρχεται να εκδικηθεί τους εμπνευστές όλης αυτής της τακτικής και τους εκφραστές της. Έρχεται η ίδια η πραγματικότητα να τους φέρει αντιμέτωπους με τον καθρέφτη τους. Εκτός από ένα στενό ακροατήριο που βαυκαλίζεται, κάθεται πίσω από ένα πληκτρολόγιο και εξαπολύει ύβρεις και επιθέσεις -νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο διευρύνει κάπως την απήχησή του- η υπόλοιπη κοινωνία είναι απολύτως υποψιασμένη».

 Προνόμιο να είμαι ο εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης που παρήγαγε πλούσιο και μετρήσιμο έργο

Ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε και στη θητεία του ως κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την οποία έκλεισε έναν κύκλο 615 ημερών με 170 περίπου ενημερώσεις.

 «Είχα το προνόμιο να είμαι εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης που η πραγματικότητα είναι ότι τα τέσσερα αυτά χρόνια παρήγαγε πλούσιο και μετρήσιμο έργο και μου έδινε τη δυνατότητα να έχω επιχειρήματα και στοιχεία, να στέκομαι με αυτοπεποίθηση και ειλικρίνεια απέναντι στους πολιτικούς συντάκτες που έκαναν την δουλειά τους, μπροστά στην ελληνική κοινωνία και με αυτοπεποίθηση να υπερασπίζομαι το έργο μας», τόνισε.