«Κυριακή κοντή γιορτή, λοιπόν…», με τις εκλογές να έχουν οριστεί ήδη από τον πρωθυπουργό για τις 21 Μαΐου. Ισως η πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων ετών, καθώς το βασικό δίλημμα που πλανάται είναι ένα και μοναδικό: Θα προχωρήσουμε μπροστά, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, χτίζοντας πάνω σε όλα όσα καταφέραμε αυτά τα τέσσερα χρόνια, ή θα γυρίσουμε πίσω, σε έναν δρόμο σκοτεινό και ανασφαλή; Μια αναμέτρηση που, δυστυχώς, με ευθύνες κάποιων, θα έχει διπλές κάλπες.

Η πρώτη κάλπη για εμάς είναι η κρίσιμη, καθώς αυτή τελικά θα στείλει το μήνυμα για την επόμενη μέρα. Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες διαθέτουν πλέον την ωριμότητα για να συγκρίνουν την Ελλάδα του 2019 με αυτήν του 2023. Ποιος δεν θυμάται ότι η χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια ήταν ουραγός στην ανάπτυξη στην Ευρώπη, ενώ πλέον τείνει να γίνει «πρωταγωνίστρια»;

Εμείς έχουμε θέσει με απόλυτη σαφήνεια τα εκλογικά διλήμματα στους πολίτες, με βασικό γνώμονα τη συνέχιση του σπουδαίου έργου που έχει ήδη γίνει. Αλλωστε, δεν υπάρχουν περιθώρια για περιπέτειες και κομματικά παζάρια. Η χώρα μας αναζητά ανοιχτούς ορίζοντες στην πορεία της και καθαρές λύσεις στην ηγεσία της, κάτι το οποίο προϋποθέτει ισχυρή Ελλάδα, με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία.

Προσοχή, όμως! Η αυτοδυναμία δεν είναι κομματική σκοπιμότητα, αλλά εθνική αναγκαιότητα. Εξάλλου, η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη λαϊκή παράταξη, που έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανοίξει τους κόλπους της, δεχόμενη στελέχη που θέλουν να συνταχθούν σε αυτό το μεγάλο ρεύμα του πραγματικού εκσυγχρονισμού και του υπεύθυνου πατριωτισμού, που ήδη άλλαξε τη χώρα.

Η πρώτη τετραετία της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήρθε να επισφραγίσει την αλλαγή μιας νέας αναπτυξιακής «σελίδας» για την Ελλάδα, που έγινε πλέον στην πράξη συνώνυμο της προόδου. Η πολιτική των γενναίων μεταρρυθμίσεων, που χάραξε ο πρωθυπουργός και υλοποίησε η κυβέρνηση, αποτελεί ήδη τον καταλύτη της επόμενης μέρας. Είναι φανερό ότι βάλαμε τα θεμέλια και αυτό το βλέπουν καθημερινά οι ίδιοι οι πολίτες, που δεν πιστεύουν πλέον στα ψεύτικα συνθήματα, αλλά στις γενναίες πράξεις. Κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια και δίνουμε το σύνθημα: «Προχωράμε μαζί μπροστά, αλλάζοντας την Ελλάδα πιο ασυμβίβαστα και πιο τολμηρά…».