Περίπου μισό εκατομμύριο νέοι από 17 έως 21 ετών πρόκειται να ψηφίσουν για πρώτη φορά στις κάλπες της 21ης Μαΐου 2023.

Γνωρίζοντας την στενή σχέση της Gen Z με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα πολιτικά πρόσωπα έχουν ήδη «επενδύσει» στην βελτίωση της διαδικτυακής του εικόνας, θέλοντας να προσεγγίσουν τους νεαρούς ψηφοφόρους.

Η προσέγγιση αυτή φαίνεται, μάλιστα ότι θα έχει αποτελέσματα, αφού οι ίδιοι οι νέοι επιβεβαιώνουν ότι επηρεάζονται σημαντικά από τις πολιτικές απόψεις που βλέπουν στο… For You του TikTok.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου του Mega σχετικά με τις πηγές ενημέρωσης για πολιτικά θέματα, νεαρός απάντησε ότι ενημερώνεται «από το ΤikΤok, από το Instagram, τα βγάζει τυχαία μερικά post ή βιντεάκια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους νέους ψηφοφόρους ένας στους πέντε είναι ακόμα μαθητής ενώ περισσότερα είναι τα κορίτσια.

Απογοητευμένοι και αναποφάσιστοι

Οι περισσότεροι θα ψηφίσουν -όπως λένε- με γνώμονα τόσο την εκπαίδευση τους όσο και τον μελλοντικό επαγγελματικό τους προσανατολισμό, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που δηλώνουν ιδιαίτερα απογοητευμένοι από την πολιτική αλλά και εκείνοι που αισθάνονται ακόμα αρκετά αναποφάσιστοι.

Δεν με ενδιαφέρει και πολύ. Δηλαδή και που θα ψηφίσω φέτος, δεν έχω ιδέα τι θα ψηφίσω. Ίσως από το for you μου στο ΤikΤok μπορεί να ενημερωθώ και να επηρεαστεί η ψήφος μου από εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Mega μια νεαρή κοπέλα.

Δείτε βίντεο με το σχετικό ρεπορτάζ του Mega