Κανονικά το κόμμα του για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, καταδικασμένος για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Πρόεδρος του Κόμματος με το οποίο ο ίδιος θα είναι υποψήφιος στη Α’ Αθηνων θα είναι ο καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων ταξίαρχος Δημήτριος Χατζηλιάδης.

 Από την άλλη, ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος θα κατέβει στις εκλογές με το δικό του κόμμα «ΕΑΝ».

 Ειδικότερα, σύμφωνα με το Live News, η δημοσιογράφος, Χριστίνα Κοραή, επικοινώνησε με τον κ. Κανελλόπουλο για την υπόθεση και εκείνος ξεκαθάρισε πως συνεχίζει το δικό του δρόμο και πως δεν ήρθε σε ρήξη με τον Ηλία Κασιδιάρη. Πιστεύει πως ο Ηλίας Κασιδιάρης επηρεάστηκε από το άρθρο του κ. Σωτήρη Ρίσου, πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικαρατείας.

 Τα επόμενα βήματα από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Δύο γραπτά υπομνήματα δια χειρός Γεραπετρίτη και Αλειβιζάτου θα κατατεθούν στον Άρειο Πάγο από τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με σκοπό το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη.

 Ένα από τα επιχειρήματα είναι πως μέσα σε τέσσερις μήνες ο Ηλίας Κασιδιάρης άλλαξε αρχηγούς και πως πραγματικός ηγέτης είναι ο ίδιος.

 Δεύτερον, θα καταθέσουν ντοκουμέντα, όπως διαγγέλματα. Επίσης, θα υπάρχει άλλη μια ανάλυση που θα αναφέρει γιατί η διάταξη πρέπει να είναι συνταγματική και αναγκαία.

 Έως την Τρίτη 2 Μαΐου ο Άρειος Πάγος θα έχει πάρει την  τελική του απόφαση.