Κρίση ολκής για την Ελληνική Λύση τέσσερις εβδομάδες πριν τις εκλογές, αφού ο αρχηγός της, Κυριάκος Βελόπουλος, κατηγορείται από στελέχη της για κακοδιαχείριση. Μάλιστα, το θέμα έχει πάρει τη νομική οδό, καθώς έχουν υποβληθεί μηνύσεις. 

Στο ρεπορτάζ του MEGA αναφέρεται: Ο Αντώνης Μυλωνάκης άφησε αιχμές για τη διαχείριση των οικονομικών της Ελληνικής Λύσης από τον Κυριάκο Βελόπουλο, ζητώντας να γίνει έλεγχος στα ταμεία του κόμματος.

«1.000 ευρώ τα παίρνει το κόμμα κατευθείαν από τη μισθοδοσία, έχει γίνει συμφωνία, και τα 500 είναι μαύρα. O κ. Βελόπουλος ζήτησε 1.000 και 500, 1.500. 250.000 στα τέσσερα χρόνια. Και χρησιμοποιούνται, εικάζω, για το κόμμα. Αλλά να μην ξέρουμε τι γίνεται;».

Τα ίδια ισχυρίστηκε η πρώην βουλευτής του Αναστασία Αλεξοπούλου.

«Κρατούσε το κόμμα 1.000 ευρώ από τη μισθοδοσία. Όλα τα κόμματα δίνουν ένα ποσόν, εμείς διαλέξαμε ας πούμε τα 500 ευρώ για τα έξοδα του κόμματος».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, σχολιάζοντας όσα του καταλογίζονται αρκέστηκε σε αόριστες διατυπώσεις φτάνοντας μέχρι και στον πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Κι εγώ έδινα κάθε μήνα στον Μπάιντεν 10.000 ευρώ. είναι θέμα δικαιοσύνης. Πρέπει να αποδείξει αυτά που λέει. Εδώ και 16 μήνες έχω ελεγχθεί 12 φορές από το ΣΔΟΕ και την ΑΑΔΕ».

«Πολιτική εγκληματική οργάνωση»

«Πολιτική εγκληματική οργάνωση» αποκάλεσε ξανά την Ελληνική Λύση ο Αντώνης Μυλώνακης.

«Εγώ τώρα αμύνομαι για μένα, για την τιμή μου. Ό,τι βρίσκω μπροστά μου θα το τελειώνω. Ο Βελόπουλος τελικά αποδεικνύεται πολιτικός απατεώνας. Κοροϊδεύει την κοινωνία. Αυτό το κόμμα ενεργεί σαν μια πολιτική εγκληματική οργάνωση η οποία έχει σκοπό τη δολοφονία χαρακτήρων».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος επέμεινε ότι έχει αποδείξεις για υπόγειες συνομιλίες των βουλευτών του με τη ΝΔ.

«Κι αρχίζει αλλεπάλληλα κρεσέντο και παραληρήματα ο γνωστός συκοφάντης. Μέσα στη Βουλή εγώ κατήγγειλα 1,5 μήνα πριν ονόματα και πήγαμε στον εισαγγελέα λέγοντας ότι συγκεκριμένος υποψήφιος βουλευτής εκλήθη τηλεφωνικά, συνομίλησε με στέλεχος της ΝΔ που του είπε έλα σε εμάς. Η κυβέρνηση έβγαλε το καλάθι του αποστάτη πολιτικού».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος απέφυγε να απαντήσει αν θα βάλει στα ψηφοδέλτιά του χρυσαυγίτες λέγοντας ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη.