Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να επενδύει αυτές τις πρώτες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας στην αποδόμηση του πυρήνα της πολιτικής καμπάνιας του Αλέξη Τσίπρα, ήτοι της λεγόμενης προοδευτικής διακυβέρνησης, μέσω της ανάδειξης της ολέθριας, όπως τη χαρακτηρίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου, οικονομικής πολιτικής του Γιάνη Βαρουφάκη.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Απογευματινής», στο κυβερνών κόμμα επιδιώκουν μέσω της συγκεκριμένης στρατηγικής αφενός να συγκρατήσουν τις διαρροές της Νέας Δημοκρατίας προς κόμματα και κινήσεις δεξιότερα αυτής, ανακινώντας τον κίνδυνο μιας κυβέρνησης με τη συμμετοχή ακροαριστερών στοιχείων, και αφετέρου να προσεταιριστούν την κρίσιμη μάζα των αμφιταλαντευόμενων ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψηφοφόρων.

«Σταματήστε να παίζετε “Monopoly” με τις ζωές μας και με τις καταθέσεις των Ελλήνων»

Και από το Σχηματάρι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκ νέου στο ΜέΡΑ25 ως «αναπόσπαστο συστατικό της προοδευτικής διακυβέρνησης για την οποία μας μιλά ο κ. Τσίπρας» και σε αυστηρό ύφος απάντησε στους σχεδιασμούς περί κλεισίματος των τραπεζών και της καθιέρωσης εναλλακτικών συστημάτων πληρωμών: «Τους λέμε ξεκάθαρα: σταματήστε να παίζετε “Monopoly” με τις ζωές μας και με τις καταθέσεις των Ελλήνων. Αρκετά, μέχρις εδώ αυτές οι σαχλαμάρες. Οι οποίες όμως ταυτόχρονα είναι και επικίνδυνες, διότι όλα αυτά τα σχέδια εξακολουθούν να υπάρχουν στο μυαλό τους». Λίγο αργότερα από τη Θήβα, ο πρωθυπουργός επισήμανε την αναγκαιότητα «να κλείσουμε την πόρτα σε όλα αυτά τα σενάρια καταστροφής της χώρας», μέσω, όπως είπε, της ισχυροποίησης της Νέας Δημοκρατίας στις κάλπες της 21ης Μαΐου. Κατά τη συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται υπό οποιεσδήποτε συνθήκες να αναζητήσει ψήφο ανοχής: «Επιδιώκω την αυτοδυναμία, που συνεπάγεται και σταθερότητα για τη χώρα, δεν θα πω “ναι” σε σενάρια που δεν εμπεριέχουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

«Χρειάζονται δύο τετραετίες για να αλλάξει κανείς την Ελλάδα»

Σε ερώτηση αν ένας πρωθυπουργός πρέπει να κλείνει τον κύκλο του στα οκτώ χρόνια, απάντησε «πιθανόν». «Προφανώς και οι πρωθυπουργοί πρέπει να κλείνουν τον κύκλο τους κάποια στιγμή. Πάντα πίστευα ότι χρειάζονται δύο τετραετίες για να αλλάξει κανείς την Ελλάδα. Σίγουρα χρειαζόμαστε δύο τετραετίες για να πούμε ότι η Ελλάδα άλλαξε πίστα και γίναμε Ευρώπη. Το έλεγα από την πρώτη στιγμή», ανέφερε.