Το αστυνομικό Τμήμα Αλίμου επισκέφθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στον Νότιο Τομέα Β' Αθήνας, Παύλος Χρηστίδης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την ανάρτηση που πραγματοποίησε στα social media, έκανε γνωστές τις εντυπώσεις του από το περιβάλλον του αστυνομικού τμήματος όπου υπάρχουν «στα ράφια παιχνίδια, στους τοίχους ζωγραφιές παιδιών», καθώς σε αυτό το τμήμα στεγάζεται το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακης βίας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Αναφέροντας ότι «πολλές γυναίκες έρχονται να καταγγείλουν τα περιστατικά με τα παιδιά τους», υπογραμμίζει ότι «επισκέψεις σαν και αυτές έρχονται να μας θυμίσουν πόσα πρέπει να αλλάξουμε στον τρόπο που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας», κάνοντας γνωστό ότι το γραφείο μέσα στο 2023 έχει δεχθεί 120 καταγγελίες για βία. 

Ακόμη, υπογραμμίζει ότι «είναι χρέος μας, να παλέψουμε για μία αστυνομία δίπλα στον πολίτη, δίπλα στα θύματα, εγγυητή της προστασίας του Πολίτη».

Aναλυτικά η ανάρτησή του 

Χθες το βράδυ επισκέφτηκα το Αστυνομικό τμήμα Αλίμου. Εδώ και λίγα χρόνια, στο Α.Τ. αυτό, στεγάζεται το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακης βίας Νοτιοανατολικης Αττικής.
Όλοι μας έχουμε επισκεφτεί ένα αστυνομικό τμήμα. Συνήθως μιλάμε για γκρίζους χώρους, χωρίς χρώμα.

Στον Άλιμο, δεν περίμενα αυτό που αντίκρισα. Στα ράφια παιχνίδια, στους τοίχους ζωγραφιές παιδιών.

“Πολλές γυναίκες έρχονται να καταγγείλουν τα περιστατικά με τα παιδιά τους. Δεν έχουν που αλλού να τα αφήσουν. Γι΄αυτό και εμείς έχουμε διαμορφώσει τον χώρο εδώ με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι φιλόξενος προς αυτά. Τα παιχνίδια είναι για τα μικρά παιδιά που έρχονται. Για να ξεχαστούν”, ήταν η απάντηση.

Η καθημερινότητα της εκστρατείας, του τρεξίματος και της πολιτικής ρουτίνας, πολλές φορές μας κάνει να ξεχάσουμε την σκληρή πραγματικότητα που συνάνθρωποι μας βιώνουν. Και επισκέψεις σαν και αυτές έρχονται να μας θυμίσουν ποσα πρέπει να αλλάξουμε στον τρόπο που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.

⚠️120 καταγγελίες για βία έχει δεχτεί το Γραφείο μέσα στο 2023.
⚠️22 γυναικοκτονίες έχουμε το 2023.

Ταυτόχρονα, όμως τετοιες επισκέψεις έρχονται να μας θέσουν προ των ευθυνών μας και για την καλύτερη λειτουργία της ΕΛΑΣ. Το τμήμα καταπολέμησης ενδοοικογενειακής βίας καλείται να υπηρετήσει σχεδόν 1.000.000 πολίτες, ενώ στελεχώνεται από λιγότερους από 15 αστυνομικούς.

Την ίδια ώρα, παρατηρούμε την λάθος διαχείριση του προσωπικού, με χαρακτηριστικοτερη περίπτωση της εμμονη στην αποτυχία της πανεπιστημιακης αστυνομίας.

Είναι χρέος μας, να παλέψουμε για μία αστυνομία δίπλα στον πολίτη, δίπλα στα θύματα, εγγυητή της προστασίας του Πολίτη. Και αυτό υποσχέθηκα στους ανθρώπους του γραφείου αυτού. Την επόμενη μέρα, να συνεχίσω διπλα τους.

Κι αυτό δεν αποτελεί μία προεκλογική υπόσχεση, αλλά μία ειλικρινή υποχρέωση βγαλμένη μέσα από την καρδιά μου.