Ως προβλεπόμενη λογίζεται η πρώτη αντίδραση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου μετά την απαγόρευση του κόμματος Πατριωτική Ένωση να κατέβει στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Η αίτηση της παράταξης με αρχηγούς εκείνον και τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου απορρίφθηκε, με το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου να κάνει λόγο για προσφυγή σε ό,τι αφορά το όνομά της, ότι, δηλαδή, λήφθηκε από άλλη παράταξη, αλλά και για εθνικό σύμβολο, σε ό,τι αφορά το έμβλημά της. 

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μίλησε στο protothema και έκανε λόγο για «πραξικοπηματική απόφαση» του Αρείου Πάγου, ενώ τόνισε ότι το κόμμα του πρόκειται να κατέβει στις κάλπες του Ιουλίου, δηλαδή στις επαναληπτικές εκλογές εφόσον αυτές γίνουν, με άλλο όνομα και έμβλημα. 

«Η ιστορία είναι τελειωμένη» απαντά ο ίδιος στο ερώτημα αν υπάρχει εναλλακτική για το κόμμα Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου να επανέλθει με νέο όνομα και έμβλημα στον Άρειο Πάγο προκειμένου να πάρει μέρος στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου και προσθέτει ότι «εμείς είχαμε κάνει συμπληρωματική δήλωση και λέγαμε ότι αν ενοχλεί ή απαγορεύεται το έμβλημα του "Ήλιου της Βεργίνας" να το αποσύρουμε. Η κατάθεση του δικού μας φακέλου πήρε το νούμερο 13, αλλά εξετάστηκε πρώτος. Γιατί; Κρύβεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης πίσω από αυτήν την απόφαση;»

Παράλληλα, στο ερώτημα αν το κόμμα θα επιχειρήσει να ενσωματωθεί σε έναν από τους υπάρχοντες κομματικούς σχηματισμούς όπως το ΕΑΝ του Αναστάσιου Κανελλόπουλου ή τους Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη, απαντά πως δεν υπάρχουν εναλλακτικές και πως θα επιχειρήσουν με τον κ. Εμφιετζόγλου να κατέβουν αυτόνομα στις δεύτερες εκλογές του Ιουλίου. «Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Για εμάς δεν υπάρχουν εναλλακτικές. Οι εκλογές θα είναι διπλές» αναφέρει χαρακτηριστικά.