Την εμπιστοσύνη των πολιτών του Νοτίου Τομέα της Β' Αθηνών διεκδικεί στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου ο Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης. 

Με καταγωγή από την Κρήτη και την Λακωνία, ο Βασίλης - Πέτρος Σπανάκης μεγάλωσε στο Μοσχάτο και σήμερα ζει στα Νότια Προάστια, τα οποία δεν θα άλλαζε με τίποτα.

Με μεγάλη επαγγελματική διαδρομή στην εταιρεία Σώμα Ορκωτών Λογιστών Α.Ε. και στο Υπουργείο Οικονομικών, ο Βασίλης Σπανάκης προέρχεται από τα «σπλάχνα» της κεντροδεξιάς παράταξης έχοντας περάσει τη ΜΑ.ΚΙ., από θέσεις ευθύνης στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και στη συνέχεια στην ΟΝΝΕΔ. Ο ίδιος δηλώνει ότι παραμένει πιστός στις ιδρυτικές αξίες της Νέας Δημοκρατίας, με όραμα για το μέλλον της χώρας, εκπροσωπώντας τον πολίτη με αποφάσεις, δράσεις και πρωτοβουλίες που προκύπτουν μέσα από το δικό του, προσωπικό, βίωμα.

spanakis1
Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μιλά σήμερα στα parapolitika.gr εξηγεί για ποιους λόγους η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι αναγκαία για τη χώρα. Επιπλέον, ο κ. Σπανάκης αναφέρεται στις παρεμβάσεις και το έργο της κυβέρνησης την τελευταία τετραετία, ξετυλίγοντας το όραμά του για τα νότια της Αθήνας την επόμενη ημέρα. 

Κύριε Σπανάκη, πως κρίνετε ως οικονομολόγος το έργο της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας;

Αδιαμφισβήτητα η ελληνική οικονομία έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Αυτό το πιστοποιούν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι επενδυτικοί οίκοι και οι ξένοι αναλυτές, οι οποίοι αναφέρουν ότι η φερεγγυότητα της χώρας μας έχει τονωθεί και η αξιοπιστία της έχει αυξηθεί. Παρά την πανδημία, την ενεργειακή κρίση και άλλες εξωγενείς προκλήσεις που έπληξαν την παγκόσμια οικονομία, η Ελλάδα σημειώνει από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, η ανεργία μειώνεται και η απασχόληση αυξάνεται. Η σύγκριση της οικονομίας σήμερα με την εποχή της «περήφανης» διαπραγμάτευσης, είναι καταλυτική. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση και να υπάρχει πολιτική σταθερότητα. Στον τομέα της οικονομίας, λοιπόν, θεωρώ ότι η Κυβέρνηση τα έχει πάει πολύ καλά και αυτήν την άποψη συμμερίζεται και η πλειοψηφία των πολιτών.

Καθώς οδεύουμε προς τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ποια ζητήματα πιστεύετε θα κυριαρχήσουν στην προεκλογική συζήτηση;

Η κάλπη της 21ης Μαΐου είναι κρίσιμη και πρέπει με ξεκάθαρο τρόπο να συζητηθούν τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τους πολίτες καθώς και το έργο που έγινε από την Κυβέρνηση. Η οικονομία και τα ζητήματα της καθημερινότητας είναι δύο τομείς που θα αναδείξουμε, μιλώντας πάντα με το έργο που έχει γίνει. Στον τομέα της καθημερινότητας έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο στον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν οι πολίτες με το Κράτος. Στην οικονομία έχουμε σημειώσει εντυπωσιακές επιδόσεις. Πέρσι η Ελλάδα αναπτύχθηκε σχεδόν δύο φορές ταχύτερα από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης και προσελκύσαμε τα περασμένα χρόνια σημαντικές επενδύσεις όπως της Microsoft και της Pfizer. Μειώθηκε ο δείκτης χρέους προς ΑΕΠ και τον περασμένο Αύγουστο βγήκαμε από το καθεστώς επιτήρησης μετά από 12 χρόνια. Και όλα αυτά την ώρα που περικόψαμε τη φορολογία φυσικών και νομικών προσώπων και αυξήσαμε κατώτατο μισθό και συντάξεις. Φυσικά θα μιλήσουμε και για τις αμυντικές συμφωνίες και την ενίσχυση του κύρους της χώρας μας διεθνώς. Αυτά τα θέματα πιστεύω θα συζητηθούν περισσότερο και πάνω σε αυτά θα πρέπει να ενημερώσουμε τους πολίτες για το έργο που έγινε και θα συνεχιστεί την επόμενη τετραετία εφόσον μας εμπιστευτούν ξανά.
spanakis2
 

 Ακούμε από τον Πρωθυπουργό αλλά και από τους Βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να μιλούν για την αυτοδυναμία ως αναγκαία συνθήκη σταθερότητας. Γιατί επιμένετε τόσο πολύ στην αυτοδυναμία;

Η Ελλάδα χρειάζεται μία Κυβέρνηση που να παίρνει σωστές και γρήγορες αποφάσεις. Να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος σε ατελείωτες συζητήσεις μεταξύ εταίρων που δεν συμφωνούν και σε «παζάρια» και κομματική αντιπαράθεση. Γι’ αυτό και επιμένουμε και μιλάμε για την αυτοδυναμία ως αναγκαία συνθήκη σταθερότητας. Η πρότασή μας για τη διακυβέρνηση της χώρας συμπυκνώνεται στη φράση αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία για ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα.

span
 Η περιφέρεια του Νοτίου Τομέα της Αθήνας, στην οποία εκλέγεστε βρίσκεται στο επίκεντρο τους ενδιαφέροντος καθώς μεγάλα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αθηναϊκή Ριβιέρα όπως αποκαλείται. Πως βλέπετε την περιοχή σε 5-10 χρόνια;

Πράγματι, η περιφέρεια του Νοτίου τομέα έχει προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων καθώς το παραλιακό μέτωπο θα αναπτυχθεί περαιτέρω όταν ολοκληρωθούν τα μεγάλα έργα που ήδη είναι σε εξέλιξη. Τόσο το Ελληνικό, όσο και η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου που πρόσφατα είχαμε την απόφαση χρηματοδότησης ύψους 365,4 εκατ. ευρώ, είναι δύο έργα που θα αλλάξουν τις γειτονιές μας. Έχουμε επίσης την δημιουργία του ποδηλατόδρομου κατά μήκος της παραλίας και άλλα μικρότερα έργα τοπικής εμβέλειας που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Θεωρώ λοιπόν ότι τα Νότια θα αλλάξουν προς το καλύτερο, αρκεί να αντιμετωπίσουμε εγκαίρως κάποια ζητήματα που θα προκύψουν, όπως η αύξηση της κίνησης των οχημάτων. Πολύ σημαντικό είναι από την ανάπτυξη αυτή να έχουν οφέλη οι κάτοικοι με περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης και βελτίωση των υποδομών. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσω να διεκδικώ και να προτείνω λύσεις.