Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και την κοστολόγησή του σχολίασε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣKAΪ.

«Στην κοστολόγηση της έκθεσης ιδεών του ΣΥΡΙΖΑ σε βάθος τετραετίας, από τα 46 δισ. ευρώ της προηγούμενης, πρόσθεσαν άλλα 9 δισ. τον χρόνο και πήγε στα 83 δισ. ευρώ. Η χώρα δεν κυβερνάται ούτε με εκθέσεις ιδεών, ούτε με μονόπολη στην πλάτη των πολιτών, ούτε με άγνωστους χ και ακοστολόγητα προγράμματα. Η χώρα κυβερνάται με πολύ σκληρή δουλειά, πρόγραμμα, χειροπιαστά αποτελέσματα, αξιοπιστία και μετρήσιμους στόχους», επισήμανε ο κ. Ρωμανός.

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ τόνισε: «4 χρόνια προετοιμάζονται δήθεν για μία εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, έναν χρόνο ζητάνε επιτακτικά εκλογές, υποθέτοντας κανείς ότι είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν μια πρόταση και χθες αναρτούν ένα πρόγραμμα σε word. Προσέξτε, δεν μπορούν ούτε να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους ψηφιακά αλλά θέλουν να κυβερνήσουν στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης, να συνεχίσουν την ψηφιοποίηση του κράτους κτλ».

«Η έκθεση ιδεών τους λέει μέσα για κατάργηση της ΚΥΑ που αναγνωρίζει ως ασφαλή τρίτη χώρα την Τουρκία και δεν λέει ούτε λέξη για τον φράχτη στον Έβρο. Επιπλέον, λένε: “ Απεμπλεκόμαστε από την πολιτική εξόρυξης υδρογονανθράκων με μη ανανέωση αδειών έρευνας και εκμετάλλευσης και μη παραχώρηση νέων περιοχών”», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ρωμανός.