Με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, αναφέρεται σε ανάρτησή του στα social media, στα 4 στοιχεία που απαιτούνται για την βελτίωση στην αγορά εργασίας.

Όπως τόνισε, χαρακτηριστικά, χρειάζονται:
  1. Δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας με λιγότερους φόρους στην εργασία και το κεφάλαιο που φέρνουν περισσότερες και καλύτερες νέες επενδύσεις μαζί με υψηλότερο διαθέσιμο εισόδημα στους εργαζόμενους.
  2. Σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και ελεγκτικούς μηχανισμούς για να εντοπίζεται αποτελεσματικά η εργοδοτική αυθαιρεσία και να υπάρχει στην πράξη προστασία των εργαζόμενων.
  3. Σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα μαζί με μαζικά προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης των εργαζομένων και των ανέργων ώστε να αποκτούν νέες δεξιότητες συμβατές με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
  4. Ένα νέο κοινωνικό κράτος που στηρίζεται περισσότερα στις υπηρεσίες προς τους νέους εργαζόμενους γονείς -άντρες και γυναίκες- μαζί με έξυπνες πολιτικές που μετατρέπουν τα επιδόματα ανεργίας σε κίνητρα εργασίας.

«Σημαντικά αποτελέσματα»

«Αυτή την πολιτική εφαρμόζουμε εδώ και 4 χρόνια και τολμώ να πω ότι έχει φέρει ήδη σημαντικά αποτελέσματα», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο κ. Σκέρτσος. Επίσης αναφέρθηκε στις 10 νέες πολιτικές που προστατεύουν και ενδυναμώνουν την εργασία και τους εργαζόμενους στην Ελλάδα.

Επιπλέον, ο κ. Σκέρτσος τόνισε: «Η σημερινή εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί εφαλτήριο σκέψης και δράσης για να αλλάξουμε όσα κάνουν δύσκολη τη ζωή των εργαζομένων στη χώρα μας. Ο κατάλογος των προβλημάτων και των στρεβλώσεων στην ελληνική αγορά εργασίας είναι μακρύς και έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας. Όμως με ακόμη πιο δυναμική ανάπτυξη, νέες επενδύσεις, υψηλότερες αμοιβές κατά 25% έως το 2027, και κανόνες προστασίας των εργαζομένων θα καταφέρουμε να αποκτήσουμε και στη χώρα μας μια σύγχρονη αγορά εργασίας που θα κρατά τους νέους και τις νέες στον τόπο τους».