Aπό τα χρόνια των μεγάλων συγκεντρώσεων μέχρι σήμερα, οι ψηφοφόροι έδιναν τον τόνο, με ορισμένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν να αφήνουν εποχή. Τα συνθήματα είτε ήταν επινοήσεις των κομματικών επιτελείων είτε τα «γεννούσε» ο κόσμος στις πολιτικές συγκεντρώσεις.

Το 1977 οι αφίσες της ΝΔ με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή θύμιζαν πως «παρέλαβε χάος και έφτιαξε κράτος», ενώ το 1981 το ΠΑΣΟΚ έδωσε «ραντεβού με την ιστορία» με μία προεκλογική εκστρατεία που ακουμπούσε στην ελπίδα της αλλαγής και του καινούργιου.

Το 1985 οι οπαδοί της ΝΔ υποδέχονταν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με το σύνθημα «ψηλέ προχώρα, σε θέλει όλη η χώρα» και το 1989 ο Ανδρέας Παπανδρέου, σε μία συγκέντρωση στο Περιστέρι «εγκαινίασε» το σύνθημα «Τσοβόλα δώστα όλα».

Το ΚΚΕ υποσχόταν «ΚΚΕ ισχυρό, στη Βουλή και στο λαό» και το 1993 το μεγάλο προεκλογικό σλόγκαν του ΠΑΣΟΚ ήταν το «επιτέλους, τέλος».

Το «χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη» του πρώην αρχηγού του ΛΑ.Ο.Σ. έγινε και τραγουδάκι, ενώ το «πρώτη φορά αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ κυριάρχησε στις εκλογές του 2015.